Приїде в Рівне Зеленський, тоді й посади «поділять»

3970 1

Ми у соцмережах:

Дмитро Соломчук

Команда Володимира Зеленського на Рівненщині не думала досі про розподіл посад, хоча спроби домовитися за «місце» вже були, а розмови про політичну підтримку інших партій тривають. Кадрові питання в області вирішуватимуть протягом місяця, поки триватиме підготовка до інавгурації. А як визначатимуть, кого і на яку посаду — в інтерв’ю з головою штабу Зеленського в області Дмитром Соломчуком, власником та директором фірми «Агро-Центр».

— У ніч виборів опублікував у Facebook фото з людьми, які працювали у штабі на Рівненщині, — розповідає Дмитро Соломчук. — Це звичайні люди: менеджери, бізнесмени, медійники. Є я, як керівник, Юрій Ліпський (керівник «КВН Рівненщини». — Ред.), Олександр Салійчук (власник ТМ «Гощанські ковбаси. — Ред.) Ігор Хомич (підприємець. — Ред.). Це основні, проте є багато інших підприємців, юристів, дизайнерів, медійників — сучасних людей з сучасним баченням.

— Ці люди отримають посади у виконавчій владі на Рівненщині чи, можливо, йтимуть до парламенту від партії «Слуга народу»?

— Чесно скажу, шість місяців працює наша команда і жодного разу про це не говорили. Нашим завданням було відпрацювати на виборах: зберегти голоси, висвітлювати перебіг виборчого процесу, відстежувати фальсифікації, порушення. Це завдання ми виконали. А щодо подальшої роботи, то вже будемо говорити після того, як ЦВК офіційно оголосить результати.

— «Старі» політики вже намагалися налагодити контакти або «перевзутися», як модно говорити нині?

— Стараються вже десь три тижні, але у мене особисто є життєва позиція — у команду долучати людей, пропускаючи через сито з дуже дрібними дірочками. Якщо хтось мріє, що можна щось купити, то про це точно може забути.

— Володимир Зеленський, імовірно, в регіонах все ж спиратиметься на підтримку, зокрема кадрову, інших політичних сил. З ким можлива співпраця? Говорили, наприклад, про Аграрну партію…

— Аграрну партію пов’язують зі мною, але я не був її членом. Лідер цієї політсили (Віталій Скоцик. — Ред.), попросив мене налагодити ефективну роботу обласного осередку партії. З 1 серпня ми долучилися і 12 вересня свою функцію закінчили і вирішили відійти, бо в Аграрній партії розпочалися суперечки. Ми долучилися до цього проекту як спеціалісти, щоб показати, що політика може бути іншою: без наметів, газеток та підкупів. Усе має бути на позитиві, у нас і так з 2005 року людей постійно в негатив заганяють. Відгуки про нашу роботу для Аграрної партії були дуже позитивні, багато людей захотіли долучитися до тієї політичної сили, але до неї я не мав стосунку. Обласним осередком керував Юрій Супрунюк, а міським — Віталій Фурманець.

Розмов про будь-які об’єд­нання чи співпрацю з іншими партіями «ЗеКоманди» не йшлося. Думаю, це взагалі майже нереально. «ЗеКоманда» від інших політичних сил тим і відрізняється, що у нас немає системи, скопійованої ще з комуністичної партії. Ми йшли іншим шляхом: у нас всі офіси відкритого типу, будь-хто міг до нас зайти. Інші політичні сили, ще вибори не пройшли, вже ділили посади, шепотілися. А я не зустрічаюся ні з ким, ні про що не домовляюся, ніяких ходів не розписую.

Позиція Володимира Зеленського — показати щось нове, таке, чого не було в Україні та навіть світі. І це вже видно з передвиборчої агітації: у нас не було ні грама негативу, ніхто від кандидата не ставив намети, не клеїв по стовпах негативні листівки на когось, не давав замовних статей. Ми йшли на позитиві. І якщо хтось зараз вже говорить, що той?то стане головою ОДА чи РДА, то це обман. Немає домовленостей ні з якими людьми чи з політичними силами. І сумніваюся, що вони будуть.

Володимир Зеленський хоче набрати спеціалістів у своїх професіях, які вміють якісно користуватися електронними системами, щоб максимум переходити на електронне управління. У нас, до речі, виборчий процес був повністю на електронному управлінні — і все працювало бездоганно.

— Очолити штаб «ЗеКоманди» в області запропонували вам чи ви самі?

— Запропонували мені ще у жовтні. Коли команда Зеленського почала формуватися, у регіонах вони шукали надійних людей, які могли б зайнятися організацією виборчого процесу, які б не обдурили, яких не можна підкупити. А з багатьма людьми з команди Володимира Зеленського я знайомий вже дуже давно — веду дуже активний спосіб життя, тож знаю багатьох політиків та бізнесменів в Україні.

— Ви маєте амбіції стати наступним головою ОДА?

— Щодо амбіцій, то у мене є підприємство, є прибуток. Але якщо запропонують цю посаду, не знаю, чи погоджуся. Вагаюся поки дуже сильно.

— А кого б тоді рекомендували?

— Коли буде якась конкретніша інформація, її приховувати ніхто не стане. Володимир Зеленський хоче об’їздити всі області України, щоб побачити проблематику кожного району, зрозуміти, що потрібно, у першу чергу, для підйому економічних показників. Тоді, мабуть, і будуть визначатися з кадрами у регіонах.

Алла САДОВНИК.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також