Прихильники «Слуги народу» хочуть звільнити голову облради, а «ЄС» -Рівненської ОДА

1770 0

Ми у соцмережах:

Прихильники «Слуги народу» хочуть звільнити голову облради, а «ЄС» -Рівненської ОДА

Два проекти рішень зареєстрували депутати Рівненської обласної ради.

Перший проект рішення за підписом більше двох десятків депутатів занесли у канцелярію ради ще вчора. У ньому йдеться про звільнення голови Рівненської обласної ради від «ЄС» Сергія Кондрачука. На сайті він ще неопублікований.

- Дійсно, є така вимога депутатів. Його підписали чи то 24, чи то 26 депутатів. Вони з фракцій «Слуги народу», «СІЧі» та частина «Батьківщини». Йдеться про три фракції, які не голосували за моє призначення, - говорить Сергій Кондрачук.


Одразу після того, як стало відомо, що депутати зареєстрували проект рішення про недовіру голові облради, на сайті з’явився проект рішення про оголошення недовіри голові Рівненської ОДА Віталію Ковалю.

- На жаль, на численні вимоги депутатів я був змушений подати проект рішення про недовіру голові Рівненської ОДА. Я б не пов’язував ці два подання. Адже наприкінці грудня депутати вимагали звіту голови Рівненської ОДА. Той відзвітував перед радою, проте оцінку його роботи депутати не висловлювали, а лише взяли до відома. За пів року депутати ознайомилися з роботою виконавчої влади. До неї у них є багато питань, тому я нехотя, маючи прекрасні робочі стосунки з головою ОДА, був змушений внести проект рішення  про оголошення йому недовіри, - коментує ситуацію голова Рівненської облради.


Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Поліщук сказав наступне:

- Кожен депутат обласної ради може ініціювати винесення того чи іншого питання на засідання. Проте ця ініціатива очільника облради навряд чи додасть конструктиву у робочі взаємини Рівненської ОДА та обласної ради.

Наступне засідання обласної ради заплановане на 2 червня. Однак його можуть перенести на кілька днів пізніше у зв’язку з COVID-19. На сесії стане ясно, кому буде оголошена недовіра.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також