Приховані вороги із супермаркету

2114 0

Ми у соцмережах:

Приховані вороги із супермаркету

Дієтолог назвала продукти з магазину, які шкодять фігурі та здоров'ю

 

У гонитві за збільшенням терміну зберігання, зменшенням собівартості та різноманітністю смаків виробники продуктів іноді забувають, що їжа повинна бути корисною або хоча б не шкідливою.

Про те, від яких звичних продуктів із супермаркету варто відмовитися на користь здоров'я і стрункості в Instagram розповіла нутриціолог Світлана Нікітчук.

Полиці з якими товарами краще обходити стороною в магазині:
?
Ковбаси, сардельки, що містять трансжири. Зовсім мало м'ясних виробів мають натуральний склад. Такі, як правило, продаються в спеціальних магазинах натурального харчування.

Трансжири ж, що містяться в більшості ковбас, не тільки сприяють набору ваги, але і безпосередньо впливають на імунітет і здоров'я організму. Ізомери жирних кислот (трансжири) вбудовуються в біомембрани клітин замість омега-6 і омега-3. Такий обман підвищує відсоток ризику розвитку багатьох тяжких захворювань.
?
З цієї ж причини варто відмовитися від магазинних маргарину, майонезу, морозива. Останнє додасть негативних наслідків для здоров'я ще й завдяки величезному вмісту цукру. На жаль, улюблені багатьма ласощі є для нас «смачною отрутою».

Якщо ви обрали шлях усвідомленого харчування, то, скоріше за все, намагаєтеся скоротити кількість цукру в раціоні, а тому в магазині ігноруйте полиці з пакетованими соками, газованою водою, шоколадними батончиками та сирками, тортиками, швидкими сніданками, солодкими йогуртами, кетчупом і соусами. Вміст цукру в цих продуктах зашкалює.
?
Якщо вам здається, що без цих продуктів і їсти нічого, то повірте, що це не так. Дуже легко можна знайти гідну заміну цим продуктам.


 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також