«Прикрашати» статистику щодо COVID-19 - небезпечно

1278 0

Ми у соцмережах:

«Прикрашати» статистику щодо COVID-19 - небезпечно

Всесвітня організація охорони здоров’я закликає держави і уряди по всьому світу наводити чесну статистику захворюваності на COVID-19, щоб була можливість ефективно реагувати на осередки пандемії.

 
 "Зрозуміло, що жодна країна не хоче повертатися до карантину, ніхто не хоче – вже дуже великі економічні наслідки та багато інших", – заявив Майк Райан, виконавчий директор з надзвичайних ситуацій ВООЗ.

За його словами, якщо розуміти, як відбувається поширення вірусу, і досконально вивчити хворобу, це дасть можливість вживати точкових відповідних заходів.

"Це як в нейрохірургії: коли роблять операцію на мозку, хірурги користуються мікроскопами, щоб дістатися саме туди, де криється проблема", - зазначив представник ВООЗ.

Адже в разі інфекційних захворювань, «якщо ситуація виглядає благополучно», це не означає, що вона насправді є благополучною.

При цьому Райан закликав не "ополчатися" на країни, які активно виявляють випадки зараження, ведуть спостереження і "прагнуть розкрити проблему". Набагато небезпечніше, якщо влада не робить цього, а намагається згладити або прикрасити ситуацію, щоб вона добре виглядала.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також