Припинили свою роботу вже 67 нелегальних АЗС, 49 з них - зробили це добровільно

1606 1

Ми у соцмережах:

Припинили свою роботу вже 67 нелегальних АЗС, 49 з них - зробили це добровільно

Мобільні групи у складі представників правоохоронних та інших контролюючих органів перевірили у Рівненській області 165 об’єктів.

На виконання доручення президента України та голови обласної державної адміністрації, для виявлення та документування незаконної діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, місць нелегального продажу палива до складу мобільних груп Головного управління Національної поліції увійшли досвідчені працівники блоку превенції, кримінальної поліції та слідчі.

Усього перевірено 165 об’єктів. Діяльність 18 незаконних АЗС припинили поліцейські територіальних відділів та відділень поліції, а 49 – завдяки профілактичній роботі правоохоронців зупинили свій незаконний промисел самостійно.

У Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події зареєстровано 32 матеріали про діяльність незаконних заправок. Крім того, на правопорушників поліцейські вже склали 15 адміністративних протоколів. Із них 14 — за порушення порядку провадження господарської діяльності за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, 1 — за порушення правил перевезення небезпечних вантажів за статтею 132-1 КУпАП.

Нагадаємо, що санкція статті 164 КУпАП передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень, або до 85 тисяч гривень — за вчинення таких дій повторно.

За результатами перевірок слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за чотирма фактами.  

Під час відпрацювань поліцейські перевіряють чи законно працюють особи на АЗС, зокрема й студенти. Інформацію правоохоронці скеровуватимуть в управління Держпраці Рівненської області, повідомляє поліція Рівненщини. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також