Природні антибіотики

2934 0

Ми у соцмережах:

Природні антибіотики

Аптечні антибіотики, які, крім позитивної дії, викликають і небажані побічні ефекти, іноді можна замінити природними. У них немає протипоказань, вони не завдають шкоди, мають прекрасний оздоровчий ефект і коштують набагато дешевше. До найкращих природних антибіотиків належать хрін, журавлина, часник, базилік, лохина.

Хрін. В його корені містяться ензими і гірчична олія. Якщо корінь хрону розтерти, обидві речовини з'єднаються під впливом кисню, в результаті чого утворюється аллілова гірчична олія — природний антибіотик. Ця сполука успішно бореться з бактеріями в носоглотці та порожнині рота. З допомогою настоянки з 1 ст. л. натертого хрону і 3 ст. л. меду можна вилікувати трахеїт, бронхіт, хронічний кашель. Цистит можна усунути, якщо залити ложку натертого хрону склянкою окропу і випивати по 200 мл такого «чаю» тричі на день.

Журавлина має противірусні й антибіотичні властивості і є прекрасним антиоксидантом. Морс із журавлини очищає сечовий міхур і сечовивідні протоки від патогенних бактерій. Ягода незамінна також при лікуванні простудних недуг, оскільки має унікальні бактерицидні властивості. Для приготування морсу змішати журавлину з цукром (3:1) і залити теплою водою.

Часник виводить кишкових та інших паразитів, знищує бактерії й віруси, знижує тиск і запобігає тромбозу. Він має антиоксидантні властивості й запобігає онкологічним захворюванням. Один зубчик часнику містить більш як 400 корисних сполук. Часником лікують дифтерію, виразкову хворобу, туберкульоз і різні глистяні захворювання.

Універсальний часниковий лікер готують так: у прозору скляну ємність помістити 12 зубчиків часнику, залити 3 л червоного вина, настоювати на вікні 2 тижні.

Базилік має дезінфікуючі та бактерицидні властивості й захищає організм від різних інфекцій. Відвар з базиліка (4 ст. л. подрібненого листя і 250 мл окропу) допомагає від ангіни, головного болю, кон'юнктивіту.

Лохина містить природний аспірин, який допомагає зняти больові відчуття і усунути хронічні запальні процеси. Лохина діє як і лікарські антибіотики, знищуючи бактерії в сечових шляхах і не даючи інфекції поширитися по всьому організму.

Увага: ці рослини не замінюють справжніх антибіотиків. Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтеся з лікарем!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також