Ходити до церкви без хустинки можна, але вигляд має бути пристойний — архієпископ Іларіон

2674 0

Ми у соцмережах:

Ходити до церкви без хустинки можна, але вигляд має бути пристойний — архієпископ Іларіон

Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон завітав до студентів факультету журналістики «Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука», де відповів на їхні запитання.

Присутніх цікавила тема зовнішнього вигляду жінки у храмі та позиції церкви з цього приводу. Архієпископ дозволив жінкам заходити до церкви без хустинки, але зауважив, що пристойний вигляд обов’язковий.

У священника запитали і про середній вік вірян. Він відповів, що до церкви зараз ходять як наймолодші діти з родинами, так і люди похилого віку. 

Також обговорили тему присвоєння Василю Червонію звання Героя України та старту мобільного додатку «Моя церква».

Архієпископ Іларіон розповів – присвоєння перейшло у завершальну стадію та всі ініціатори сподіваються на швидке й позитивне вирішення справи. Що ж стосується додатку, то він, звісно, не замінить візит до церкви та розмову зі священником. Але функціонал дозволить централізовано відстежувати новини єпархій та стежити за детальним церковним календарем.

До того ж, владика Іларіон зазначив, що важливо знаходити у собі віру і звертатися до неї,  адже «де є суєвір’я – немає віри».

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також