Присвоїли спільну землю

1851 0

Ми у соцмережах:

Присвоїли спільну землю

Рівнянка М.Білецька, яка мешкає на вул.Гур’єва, 7 обурена: нові сусіди, які оселились на першому поверсі будинку, вирішили розширити територію свого помешкання шляхом добудов: ”Сім’я зробила балкон-добудову, потім з’явився ґанок, облаштована стоянка для автомобіля, територію обсадили смородиною, квітами, городиною. Звісно, відтоді дітям заборонено там гуляти.

Рівнянка М.Білецька, яка мешкає на вул.Гур’єва, 7 обурена: нові сусіди, які оселились на першому поверсі будинку, вирішили розширити територію свого помешкання шляхом добудов: ”Сім’я зробила балкон-добудову, потім з’явився ґанок, облаштована стоянка для автомобіля, територію обсадили смородиною, квітами, городиною. Звісно, відтоді дітям заборонено там гуляти. Дорослі пройти попід будинком теж не можуть. Але й на це можна було б заплющити очі, якби не виявилося, що кінцева мета цих людей — поставити загорожу. Ось так: купуєш квартиру на першому поверсі і автоматично отримуєш декілька сотих землі... Ця сім’я заявляє, що в них все законно. Я теж буду вимагати дві сотих землі біля мого будинку, адже права у всіх однакові. Серед мешканців нашої вулиці є багато охочих обгородитися і, думаю, на всіх вулицях нашого міста знайду однодумців».

Коментар Володимир ЦУНЯК, адвокат: — Дозвіл на таку добудову може дати лише міська рада. Адже йдеться про землю, виділену для спільного користування мешканців будинку. Те, що дозвіл могло дати управління архітектури, не означає, що це законно. Людина має право оскаржувати такий дозвіл через суд. Зазвичай в подібних питаннях люди звертаються за правовою допомогою, але можна спробувати самому зібрати необхідну інформацію та документи. Для цього насамперед треба звернутися у відділ земельних ресурсів Рівненського місьвиконкому та міське управління архітектури, чи видавали вони відповідні дозволи, а також написати заяву-звернення в міську раду, чи приймали таке рішення про добудову на сесії, а якщо так, то витребувати копію документу.

Довідка «РВ»: З квітня цього року у Рівному створена спеціальна комісія на чолі з заступником міського голови Андрієм Філіним, до повноважень якої і входить виявлення фактів самовільного будівництва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також