Приватизація по-рівненськи...

2358 0

Ми у соцмережах:

Приватизація по-рівненськи...

У понеділок Рівненський міський суд скасував постанову про порушення кримінальної справи за фактом шахрайства в особливо великих розмірах. Головуючий у справі суддя Євген Сидорук у матеріалах, переданих йому на розгляд правоохоронцями, не побачив достатніх підстав для її порушення. Таким чином приватна фірма, яку представники УБОЗУ звинувачували у привласненні державного майна за допомогою підробки документів, залишилася власником будівлі. Натомість «Укрзалізниця» її позбулася. Керівництво останньої сподівається, що не назавжди.

Приміщення дитячого садка, що на вул. Набережній, 26-А, вже декілька років не використовується за призначенням. Дошкільний заклад було ліквідовано ще вісім років тому, і з того часу там розташовувались установи залізниці. На початку цього року залізничники звернулися в Рівненське міське бюро технічної інвентаризації, щоб зареєструвати право власності на це приміщення, яке з 2000 року перебувало на балансі управління будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд №3 державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця». Останнє оплачувало оренду земельної ділянки та комунальні послуги. У відповідь з БТІ повідомили, що власником цього приміщення є комерційна структура, але незважаючи на це, будівля продовжує перебувати на балансі у залізничників. Як з’ясувалося згодом, власником приміщення є приватне підприємство «О.С.І. — Сервіс», яке надало усі необхідні для проведення реєстрації документи — договір купівлі-продажу, акт прийому-передачі дитсадка та рішення Господарського суду Рівненської області щодо визнання їх дійсними. Тому БТІ й зареєструвало приміщення на нового власника. Лише згодом, коли цією справою зацікавився УБОЗ, виявилось декілька цікавих фактів. Договір купівлі-продажу цього приміщення, укладений між Державною адміністрацією залізничного транспорту України та приватним підприємством, датується 14 червня 2006 року. Тоді будівлю оцінили у 171 тисячу гривень. В той час як його балансову вартість оцінили в 1 мільйон 200 тисяч. А найцікавіше те, що в «Укрзалізниці» про договори купівлі-продажу ніхто не знав. Не надавалося цією державною установою і доручення, яке показав при розгляді справи щодо визнання дійсним договору купівлі-продажу майна Львівської залізниці у Господарському суді псевдопредставник інтересів Державної адміністрації залізничного транспорту України. Зрештою, суд не врахував навіть той факт, що документи ці не були завірені нотаріусом, і узаконив їх. Те ж саме зробили у БТІ, передавши приміщення у приватні руки. На момент судового слухання на приміщення дитсадка був накладений арешт, щоправда, нові власники встигли заставити його під отримання кредиту в одному з комерційних банків. За неофіційними даними, сума кредиту перевищує п’ять мільйонів гривень.

Коментарі Микола Давидюк, начальник відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ в Рівненській області: — До нас звернулися представники «Укрзалізниці» і повідомили, що представники однієї з комерційних структур шляхом підробки документів і подальшим узаконненням їх у Господарському суді привласнили, а згодом передали фірмам, що мають ознаки фіктивності, приміщення колишнього дитячого садка. Останнім власником стала фірма, зареєстрована у Хмельницькому, яка встигла дати це приміщення під заставу кількамільйонного кредиту в одному з банків. Ми провели обшуки у людей, які могли бути причетні до цієї справи і знайшли достатньо матеріалів для порушення кримінальної справи. Обшуки ці були цілком законними. Ми мали для цього відповідну постанову суду. Однак адвокат Удовиченко через суд домігся призупинення будь-яких слідчих дій, а згодом і скасування постанови про порушення кримінальної справи. Ми це так не залишимо і доведемо, що приміщення дитячого садка було привласнено шахрайським методом. Сергій Удовиченко, адвокат, представник «О.С.І. — Сервіс»: — Мої клієнти придбали це приміщення у 2006 році за 174 тисячі гривень. Сума на той час була навіть більша, ніж балансова вартість — 168 тисяч гривень. Тривалий час «Укразалізниця» не хотіла цей договір купівлі-продажу засвідчувати нотаріусом, тому мої клієнти звернулися до Господарського суду. Є постанова, якою визнано цей договір правочинним. Коли були проведені обшуки працівниками УБОЗУ та порушена кримінальна справа, ми звернулися до прокуратури, однак дії УБОЗу вона визнала законними. Це й не дивно. Не будуть же вони себе підставляти. В суді ми довели свою правоту. Є постанова Рівненського міського суду про відмову у порушенні кримінальної справи. Гадаю, цього достатньо, аби поставити у справі логічну крапку. Ярослав Коник, начальник Рівненської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці: — Ніхто нікому нічого не продавав. Ця будівля була побудована залізничниками, належала залізничникам і буде належати. Ми зробимо усе, аби довести свою правоту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також