Привезла на побачення чоловіку наркотики

2053 0

Ми у соцмережах:

Привезла на побачення чоловіку наркотики

43-річну мешканку Херсона Олену Босу визнали на Рівненщині винуватою в незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, збуті цих речовин у місця позбавлення волі. Втім, жінка оскаржила цей вирок.

У жовтні 2016 року Олена приїхала до Городищенської виправної колонії на Рівненщину на триденне побачення з чоловіком, який відбуває покарання за умисне вбивство. До цього 40-річний Юрій вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, завдання легких тілесних ушкоджень і грабежі. У 2011 році Новокаховським міським судом Херсонської області Юрій визнаний винуватим в умисному вбивстві та призначив йому 12 років 10 місяців, яке він відбуває на Рівненщині — у Городищенській виправній колонії.  

 

Під час огляду у відвідувачки у Городищі працівники колонії виявили канабіс — наркотичну речовину, яка належить до особливо небезпечних наркотичних речовин, обіг яких заборонений. Канабіс, зі слів Олени (інші обставини досудовим розслідуванням не встановлені), вона придбала на залізничному вокзалі Херсона у незнайомих їй людей для себе. Жінка не заперечувала, що вживає наркотичну речовину.

 

Шість з половиною років позбавлення волі призначив 43-річній жительці Херсона Олені Босій Рівненський районний суд, визнавши її винуватою в незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі. 

 

Вирок, проголошений ще 17 серпня 2018 року, обвинувачена оскаржила до Рівненського апеляційного суду.

 

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила повідомила, що раніше розгляд апеляційної скарги Олени колегія суддів суду апеляційної інстанції змушена була відкласти, бо було заявлено клопотання про забезпечення участі перекладачаЗабезпечивши її таким правом, розгляд апеляційної скарги обвинуваченої у вчиненні тяжкого злочину, пов’язаного з незаконним обігом наркотичних речовин, у Рівненському апеляційному суді продовжили 23 травня.

 

Обвинувачена просила скасувати вирок місцевого суду, кримінальне провадження направити на новий судовий розгляд. І Олена, і її захисник переконували суд, що органами досудового розслідування не було доведено факту збуту чи передачі наркотичної речовини її чоловікові чи будь-кому іншому, а відтак дії обвинуваченої треба перекваліфікувати на незаконне придбання, зберігання перевезення наркотичних засобів без мети збуту.

 

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ вирок Рівненського районного суду залишила без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченої — без задоволення.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також