Привезла консерви з-за кордону і заразилась ботулізмом

14648 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Від початку 2022 року на ботулізм на Рівненщині перехворіли 7 осіб. Нещодавно в області зареєстровано восьмий випадок ботулізму в молодої жінки з Березнівщини, яка перебуває на стаціонарному лікуванні

Жінку госпіталізували. Вона досі під наглядом медиків, повідомила Радіо Трек  епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб Юлія Терентьєва:

- Випадок зареєстрований у хворої з села Білка Березнівської тергромади. Жінка, повертаючись додому з-за кордону, по дорозі купувала оселедець консервований та м'ясну продукцію, копчену, у вакуумі.  Її споживала протягом двох днів вдома, а вже 24 серпня у неї з'явились перші симптоми. 27 серпня її госпіталізували до інфекційного відділення Сарненської ЦРЛ, де і встановили, що це ботулізм. Наразі вона на стаціонарному лікуванні, їй провели етіотропне лікування. Сироватку ввели вчасно. Зразки їжі відібрали і тепер проводять епідрозслідування. 

Розслідуванням займається Держпродспоживслужба. Який продукт був неякісним, чи риба, чи м'ясо, ще належить з’ясувати. Так само як і те, звідки саме вона привезла харчі. 

У 2021 році на Рівненщині було зареєстровано 3 випадки ботулізму, із них один закінчився смертю пацієнта.

Зараження людини ботулізмом відбувається при вживанні продуктів тваринного і рослинного походження, забруднених клостридіями фруктів і овочів; неправильно консервованих продуктів; через ковбаси, шинку, копчену рибу. У останні роки у виникненні ботулізму не останню роль відіграють консервовані в домашніх умовах гриби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також