«Привіт» чи погроза рівненському адвокату?

2030 0

Ми у соцмережах:

«Привіт» чи погроза рівненському адвокату?

Торік, коли поліція оголосила про підозру двом «авторитетам» – Большому та Мокрому, спалення автомобілів у Рівному дещо порідшало, проте ненадовго. Лише за останній місяць у місті спалили три автомобілі, а ще підпалювали будинки та кіоски бізнесменів. Спалюючи майно, як розповідають у поліції, зловмисники або «передають привіт» тому, кому палять, або погрожують. Останній підпал стосується рівненського адвоката. Проте від інших жертв підпалів він відрізняється.

Автомобіль 46-річному адвокату Олександру Андрійчуку підпалили близько півночі у суботу. «Ford S-Max» був припаркований у дворі багатоповерхівки на вулиці Шухевича. Пожежу швидко виявили, проте вогонь знищив передню частину автомобіля. На місці події правоохоронці вилучили сліди змиву із характерним запахом пально-мастильних матеріалів. За фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу поліція розпочала досудове розслідування та розшукує зловмисників.

Говорити про підпал адвокат Андрійчук із журналістами не хоче. Зазначає, що розслідувати повинні правоохоронці, і розголошення будь-якої інформації може зашкодити слідству.

Речник ГУ Нацполіції у Рівненській області Антон Крук повідомив, що слідство активно триває, і у правоохоронців є версії злочину. Пан Крук також додав, що потерпілий активно співпрацює зі слідством. А це, варто відзначити, відрізняє його від більшості інших жертв підпалів. Зазвичай ті, кому спалили автомобілі чи кинули на подвір’я гранату, неохоче йдуть на контакт з правоохоронцями. У Рівному навіть траплялися випадки, коли поліцію власники спаленого майна не пускали оглянути місце злочину.

Адвокат Олександр Андрійчук – відомий у Рівному, зокрема, завдяки справам, які стосуються кримінального судочинства. Також пан Андрійчук входить до Ради адвокатів області і не єдиний адвокат міста, проти якого за останні роки вчиняли злочин. Так, у 2017 році було два підпали майна адвокатів з об’єднання «Скорпіон».

Підпали, зазначають у поліції, розслідувати важко, особливо якщо потерпілі самі не називають версії. За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, з початку року лише одну справу щодо підпалу у Рівному було передано до суду – щодо підпалу автомобіля екс-нардепа Миколи Сороки, якому авто спалили ще у лютому 2017 року. А на початку року міський суд виніс вирок палію автомобіля начальника ГУ ДФС у Рівненській області Дмитра Зайцева. Нагадаємо, що авто пана Зайцева спалили на початку 2018 року, палія головний податківець, зокрема, шукав сам – і знайшов. Чоловік визнав свою вину і суд встановив для нього півтора року іспитового терміну. Якщо він порушить умови перебування на волі, відправиться на п’ять років за грати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також