Привіт, Львів!

1071 0

Ми у соцмережах:

Привіт, Львів!

Не встигли ще рівненські вболівальники як слід оговтатися від попередньої «львівської» історії «Вереса», як у клубі оголосили: черговий домашній матч проти харківського «Металіста-1925» рівненський «Верес» проведе на львівському стадіоні «Скіф». Стадіоні, яким нині користується львівський «Рух», генеральним директором в якому колишній гендиректор «Вереса» Ігор Дедишин.

Млинів — ні, бо в «червоній» зоні. Чому саме Львів, а не більш близькі помаранчеві Луцьк, Тернопіль чи Вараш, у «народному» клубі вболівальникам не пояснюють. Хоча запитань в останніх чимало. Так само як і згадок, пов’язаних зі Львовом.

Хто забув, у 2016 році «Верес» став власністю львівського бізнесмена Богдана Копитка, а через рік, коли вийшов до УПЛ, переїхав до Львова, а ще через рік змінив назву на ФК «Львів». Команда під назвою «Верес» гола-боса опинилася у другій лізі, і невідомо, чи ще б вона там була, якби київський бізнесмен Іван Надєїн не підставив клубу з боргами своє фінансове плече.

Коштів п. Надєїн на команду нині не шкодує, і як результат, «Верес» вийшов з другої ліги до першої, де виступає досить успішно. Після 10 турів «Верес» на третьому місці, а за втраченими очками, взагалі, є потенційним лідером. Команду Юрій Вірт створив сильну, вона реально здатна вже цього сезону боротися за путівку до УПЛ. От тільки якщо це станеться, то далі виникає величезне питання, що з такою радістю робити? Адже у нинішнього «Вереса» немає ні команд U21 та U19, ні, що найсумніше, власного стадіону. Млинівський «Колос» і близько не відповідає умовам прем’єр-ліги.

Щодо рівненського «Авангарду», то в найближчі роки завершення його реконструкції навряд чи варто чекати. За останньою інформацією, кошторис реконструкції «Авангарду» зріс до 550 мільйонів гривень, і це ще не остаточна сума. На цей момент на реконструкцію з міського бюджету витратили 87 мільйонів. Де взяти гроші на добудову — наразі у Рівному ніхто не знає. І не факт, що нові міський голова та Рівнерада, зважаючи на величезну для міста суму, матимуть бажання продовжувати розпочате Володимиром Хомком. Тож вболівальникам не зайвим буде вже тепер морально готуватися до не найкращого сценарію. Бо де гарантія, що власник «народного» клубу, не дочекавшись влітку у Рівному стадіону, не плюне на все і не перевезе команду куди подалі або взагалі не розпустить?

Читайте також:

Привіт, Львів. Рівненський «Верес» вслід за першим виїзним матчем в УПЛ провів і перший «домашній». У лапках, бо гру цю з відомих причин нашій команді довелося проводити на «Арені Львів».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також