Призов «Осінь-2020»: вони обрали десантно-штурмові війська

797 0

Ми у соцмережах:

Призов «Осінь-2020»: вони обрали десантно-штурмові війська

На Рівненщині перших 27 призовників відправили до навчальних центрів Збройних Сил України та інших військових формувань. Загалом упродовж призовної кампанії «Осінь-2020» з області на військову строкову службу планують відправити близько п’яти сотень громадян.

Попри те, що кожен призовник пройшов медичну комісію у районі, на Рівненському обласному збірному пункті триває робота обласної медкомісії — з дотриманням карантинних норм. Лікарі запевняють: усі новоприбулі юнаки з негативними результатами після проходження ІФА-тестів.

— У перший тиждень плануємо направити у війська близько 150 юнаків. Усі відправлення здебільшого відбуватимуться вночі, що пов’язано з карантинними обмеженнями у залізничному сполученні. Особливо це стосується київського напрямку та південних регіонів, — повідомив заступник начальника призову Рівненського ТЦК та СП капітан Роман Висоцький.

Один з тих, хто не став зволікати після отримання повістки та прибув на обласний збірний пункт у першій партії, — мешканець Гощанського району 18-річний Володимир Савчук. Юнак уже давно визначився, що служитиме у Десантно-штурмових військах ЗСУ. І каже, що армійський розпорядок та майбутні тяготи його аніскільки не лякають.

— Від повістки не «косив». Давно мріяв стрибнути з парашутом, але поки що це лише мрія. Десантники – армійська еліта і я теж хочу стати її частиною. Тому і обираю Десантно-штурмові війська, — розповідає Володимир. — Так, тут і навантаження неабиякі, і більші вимоги. Знаю, що буде важко й за звання десантника доведеться немало попітніти. Але де легко? Поки відслужу строкову, а там уже подумаю над укладенням контракту.

За словами представника окремої десантно-штурмової бригади старшого лейтенанта Миколи Федаша, вже є кілька кандидатів, які виявили бажання служити у цій частині.

— Раніше розподіл новобранців до військових підрозділів ішов з навчального центру, а тепер вже ми самі — представники частин — вибуваємо на обласні збірні пункти для відбору молодого поповнення, — зазначив Микола Федаш. — Потім хлопців направлять у навчальний центр для підготовки та складання присяги, після чого їх повернуть до нас. Чимало строковиків з часом укладають контракт. Якщо взяти минулий призов, який нині звільняється, то близько 50 з-поміж них стали контрактниками.

кореспондент АрміяInform, фото -автора.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також