Про «Диктатора» Постоловського

1941 0

Ми у соцмережах:

Сергій Постоловський

Сергій Постоловський, син відомого у Рівному ректора гуманітарного університету, почав створювати книги ще підлітком, а перший свій роман видав у 28 років. У першому романі «Алмази батьківщини» автор описав корупційну схему з бурштином. У 2012 році написав роман «Остання справа полковника Принципа». Після цього видав роман «Ворог, або Гнів Божий». А нещодавно вийшла книга під назвою «Диктатор».

Про що цей роман?

Сергій Постоловський у соцмережі написав:

«У нього було життя, аби його прожити, битва, щоби боротися, і мета, заради якої не шкода померти». Ці слова відомого письменника Роберта Харріса стали епіграфом «Диктатора».

Минуло майже три роки між тим днем, коли я написав перші слова і отримав задоволення тримати книгу в руках.

«Диктатор» — це роман, в першу чергу. Але це роман про політику, про Україну, про нашу сучасність і один з сценаріїв майбутнього, про боротьбу, про цинізм і чесність, про щирість і зраду, про смерть і життя. Це книга про романтизм та ідеалізм, про жорстокість та принциповість, про те, як може бути, коли у керма воюючої європейської держави стає людина, якій небайдуже.

Це не про тих, хто був, і не про тих, хто є. Це про людей, які живуть серед нас, і, можливо, колись настане час саме таких людей — сильних, чесних, принципових, жорстких і десь жорстоких. Людей, які міряють своє життя значно більшим, аніж статками та круговою порукою, бо знають, що відповідати їм перед Господом нашим Богом та історією, а ще перед нашими дітьми, що підуть у цей прекрасний та величний світ після нас…»

Тим часом у політичних колах цитують такі рядки з роману, порівнюючи їхній зміст з сучасною реальністю:

«Тихий саботаж ширився країною. У травні президент зрозумів, що він не впливає і не контролює процеси. Він намагався змінити ситуацію за рахунок кадрових рішень, але це лише поглибило прірву між ним і його вчорашніми ставлениками. Ніхто не хотів долучатись до команди президента, ніхто не погоджувався на нові посади, ніхто не мав наміру виконувати накази гаранта. І тоді президент почав робити помилку за помилкою»…


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також