Про перший візит до гінеколога після того, як ви дізналися, що вагітні

1367 0

Ми у соцмережах:

перший візит до гінеколога

Вітаємо, на тесті на вагітність - 2 смужки! Що ж далі робити? З усіма запитаннями і без запитань майбутня мама має звернутися на прийом до лікаря гінеколога.

До першого відвідування гінеколога буде правильним принести всі медичні документи (виписки зі стаціонару, висновки, довідки, протоколи досліджень), у яких описані перенесені захворювання, операції, консультації спеціалістів, історія минулих вагітностей та пологів - це дасть змогу лікареві більш точно зорієнтувати вас у плані ведення вагітності, можливих ускладнень, визначити індивідуальний план відвідування суміжних спеціалістів, додаткових необхідних аналізів та досліджень, частоту ваших зустрічей.

І обов'язково повідомте лікарю дату першого дня останньої менструації, або дату можливого зачаття, або дату овуляції, або все разом, щоб визначитися з терміном вагітності та подальшими діями.

Бажано, якщо перший прийом буде на терміні 5-8 тижнів, це 1-3 тижні затримки менструації.

Бажано всім, а особливо жінкам з нерегулярним менструальним циклом, з циклом понад 30 днів, за можливості здати аналіз крові на загальний ХГЛ до прийому лікаря. Його рівень дозволить більш точно визначитися з терміном вагітності та датою виконання УЗД для підтвердження прогресуючої вагітності.

На першому прийомі навіть на невеликому терміні вже треба визначатися з режимом дня, режимом харчування, вживанням рідини, індивідуальним прийомом вітамінів і мікроелементів, допустимістю фізичного навантаження, перельотів, від'їздів, визначити для себе план відвідин лікаря, здавання аналізів, виконання скринінгових УЗД тощо.

Коли проводиться перше УЗД?

УЗД для встановлення прогресуючої вагітності доцільно виконати мінімум у 6-7 тижнів, а це 2-3 тижні затримки. На такому терміні з великою часткою ймовірності буде вже видно ембріон, його сердечко, буде чутно серцебиття. Має бути вже точно видно на терміні 8 і більше тижнів, до цього терміну за будь-яких відхилень лікар не має права давати висновок про несприятливий перебіг вагітності.

Якщо ви просто переживаєте, то бажано виконати УЗД на терміні 5 тижнів вагітності (1 тиждень затримки), коли в матці вже повинно бути видно плодове яйце.

Якщо ви здасте ХГЛ, то за його рівнем точно можна розрахувати, коли шукати плідне яйце під час УЗД: у разі ХГЛ вище 1000 мЕд/мл воно має бути видно в матці.

За наказом МОЗ, постановка жінки на облік з ведення вагітності має бути виконана на будь-якому терміні вагітності, навіть найменшому, за сечовим аналізом, за результатами здачі крові на загальний ХГЛ, навіть коли за даними УЗД лікар не може діагностувати вагітність.

Але за фактом, з урахуванням ризику переривання вагітності на малому терміні, вагітності, що не розвивається, для зменшення психологічної травми жінки після виявлення невдалої вагітності, постановка на облік проводиться після того, як вам підтвердять прогресуючу маткову вагітність (а це термін 6-7 тижнів вагітності або 2-3 тижні затримки менструації). Далі вас чекає чарівний етап вашого життя під назвою - вагітність і ще більш чудовий - народження малюка.

І дуже правильно, якщо вашу вагітність супроводжуватиме лікар гінеколог, якому ви довіряєте. Це знизить можливі ризики вашого здоров'я і здоров'я малюка і зробить вашу вагітність спокійною, легкою, а вас - впевненою в собі, в малюку і в сприятливому результаті вагітності.

Легкої вам вагітності!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також