Про що попереджають нічні кошмари

1052 0

Ми у соцмережах:

Про що попереджають нічні кошмари

Сомнологи — фахівці зі сну — пояснюють, що страшний сон може бути відображенням проблем зі здоров’ям у людини.

Стращний сон може наснитися не тільки від пережитих пристрастей або нервових зривів. Нерідко нічні кошмари можуть попереджати людину про наявність у неї проблем зі здоров’ям, наприклад, виразки шлунка.

Виразка — це запалення, ушкодження слизової оболонки шлунка, яке здатне викликати біль. Все це призводить до підвищеного стресу, відчуття дискомфорту, болю, яке може загострюватися вночі. В результаті людина може регулярно бачити кошмари уві сні, пояснюють лікарі.

Не дадуть добре виспатися й інші проблеми зі здоров’ям. У тому числі — синдром неспокійних ніг. Через неприємні й часто хворобливі відчуття в ногах людина довго не може заснути ввечері. А якщо забуття і приходить, то ненадовго, оскільки їй можуть снитися якісь небезпечні ситуації, страшні сценарії. Щоб позбутися від неприємних сновидінь, потрібно звернутися не тільки до профільного фахівця, який усуне основну проблему, а й невролога.

Ще однією розповсюдженою причиною «страшилок» є переїдання на ніч. Медики радять дотримуватися режиму харчування і не допускати щільних вечерь не те що за кілька хвилин, але навіть за годину-дві до відходу до сну. Для здоров’я корисніше лягти спати трохи голодним, ніж занадто ситим, запевняють лікарі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також