Про що сигналізує солоний присмак в роті

26264 0

Ми у соцмережах:

Про що сигналізує солоний присмак в роті

За словами лікарів, постійне відчуття солі в роті не можна залишати без уваги, адже такий симптом може свідчити про різні недуги.

Утворення зубних каменів, свищі, хронічний тонзиліт — все це може стати причиною, що викликала неприємний присмак у роті. А іноді причина у неправильній гігієні: якщо людина погано чистить зуби або якщо утворюється наліт, продукти життєдіяльності мікрофлори будуть провокувати солоний присмак у роті.

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба — досить поширена недуга, яка характеризується кислим або солоним присмаком у роті. Іноді «сіль» у роті з'являється і при зневодненні організму — часто після якихось перенесених інфекцій. Порушення балансу рідини провокує появу в слині великої кількості хлориду натрію, який відчувається як сіль.

Один з найсерйозніших гормональних збоїв — цукровий діабет — проявляється у вигляді сухості в роті. Іноді ця сухість супроводжується присмаком ацетону, оскільки цукровий діабет нерідко сумісний з ураженням нирок і центральної нервової системи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також