Про своє звільнення генерал дізнався... від дружини

5721 0

Ми у соцмережах:

Про своє звільнення генерал дізнався... від дружини

Тільки у п’ятницю ввечері стало відомо про указ Президента України, яким глава держави звільнив з посади начальника управління Служби безпеки України в Рівенській області генерал-майора Віктора Садовника та його волинського колегу. У документі немає жодного слова про причини звільнення цих чиновників, проте їхні колеги переконані, що в СБУ розпочалась «чистка» кадрів.

Генерала Садовника у понеділок на роботі ми не знайшли, бо ще з 1 листопада він перебуває у черговій відпустці. Вийти з неї має 15 грудня. Прес-група СБУ повідомила, що обов’язки начальника управління СБУ в Рівенській області зараз виконує Микола Белеля. — Офіційно з указом Президента я ще не ознайомлювався. Відпочивав у Трускавці, нещодавно повернувся у Рівне. На мобільний телефон у п’ятницю увечері мені зателефонувала дружина та повідомила про телевізійну новину. Що ж, Президент має право мене звільнити, і я, як людина військова, підкоряюсь його указу, — сказав кореспонденту «РВ» Віктор Садовник. — Пане генерале, чи правда, що напередодні вас викликало керівництво СБУ у столицю, де була тривала розмова? — Це плітки, ніхто жодних розмов зі мною ні про що не вів, — відповів генерал. Ким і де далі працюватиме, Віктор Садовник ще не знає, каже, 15 грудня вийде із відпустки, а далі — буде видно. — Мені пішов 51-й рік, і на цьому життя не зупиняється, я і так довго очолював управління СБУ, а так довго на таких відповідальних посадах зазвичай керівники не працюють, — підсумував розмову Віктор Садовник. І зізнався, що чекатиме пропозицій про працевлаштування, але переконаний, що вони не забаряться.

Довідка «РВ» Віктору Садовнику 17 квітня цього року виповнилося 50 років. Свою кар’єру уродженець Волині розпочинав у м. Дубно на Рівенщині, у 1994-1999 роках був начальником відділу «К» УСБУ в Рівенській області, який боровся з корупцією та організованою злочинністю. Опісля цієї посади полковник отримав підвищення і був переведений на посаду заступника начальника управління СБУ у Вінницькій області. У квітні 2001 року Садовник повернувся на Рівенщину вже керівником СБУ. Тут і отримав звання генерал-майора.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також