Пробіг на спір 62 км за 7 годин і виграв понад 6700 доларів (ВІДЕО)

1539 0

Ми у соцмережах:

Пробіг на спір 62 км за 7 годин і виграв понад 6700 доларів (ВІДЕО)

Чоловік пробіг з центру Луцька до центру Рівного, подолавши понад 62 км менше, ніж за 7 годин (6 годин 54 хвилини). На подвиг його наштовхнув спір із друзями на 5 тисяч доларів.

 5 місяців опоненти дали бігуну на підготовку, 2 з яких Іван Ковтун, який колись займався легкою атлетикою, майже не думав про тренування. Потім задумався, і серйозно – зовсім не вживав алкогольних напоїв, кинув палити, перейшов на здорове харчування, тренувався чи не щодня.

-          У нього була плоскостопість, був перелом, - розповів тренер Дмитро Стецюк. – Потрібно було тренувати.

За це тренер взяв відсоток від виграшу на випадок перемоги. Супроводжував учня всю дорогу. Ставка за день тренування ще зросла на 1700 доларів, бо долучився ще один товариш.

Друзі зізнаються, що застосовували методи психологічної атаки на бігуна. Можливо, припускають, це навпаки – мотивувало його.

-          На різких підйомах і спусках по дорозі мене почали брати судоми ніг. Боявся, щоб не зупинитись, - зізнався Іван Ковтун.

Майстриня спорту міжнародного класу Світлана Станко каже, що тут є чим захоплюватися. Бо ж в хлопця було лише 3 місяці підготовки. Сама вона бігла максимум на відрізок в 42 км.

-          Подолав таку дистанцію  - подолав себе в першу чергу. Це сила волі, - каже п.Світлана.

А Іван Ковтун знову побився об заклад, що переможе на дистанції 400 м невідомого опонента. Як виявилось, його супротивником має бути колишній чемпіон України і майстер спорту з бігу на 100 метрів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також