Пробкова деревина для ремонту дому: екологічно, модно та стильно

1879 0

Ми у соцмережах:

Пробкова деревина для ремонту дому: екологічно, модно та стильно

Сьогодні, виконуючи ремонт квартир у Львові потрібно не тільки дивитись на те, наскільки проект практичний, але і чи відповідає він сучасним тенденціям.

Сьогодні, виконуючи ремонт квартир у Львові потрібно не тільки дивитись на те, наскільки проект практичний, але і чи відповідає він сучасним тенденціям. Наприклад, зараз дуже багато розмов на тему екології та екологічних матеріалів. Чому б не використати екологічні матеріали в сучасному інтер’єрі? Пробковий матеріал відносно нове слово в оформленні інтер’єру квартири, хоча на ринку він уже доволі давно. Еко-тренд передбачає використання саме цього матеріалу. Але вписати пробкову сировину в дизайн приміщення доволі складно. Для цього потрібна допомога професіоналів.

Особливості використання пробкового матеріалу у інтер’єрі

Щоб створити декоративне покриття використовується пробкове дерево – кору дерев, вік яких більше 80-90 років. У такого матеріалу невелика маса, воно має приємну текстуру та фактуру. При тому, пробковий матеріал має водовідштовхувальні властивості. Саме тому він часто використовується для оформлення стін та навіть підлоги. У нього є доволі багато переваг:

— цей матеріал екологічний та натуральний, тому може бути максимально безпечним для кімнат, де живуть люди (наприклад, у спальнях);

— на пробковий матеріал не діє багато негативних чинників, наприклад, він не гниє під дією вологи (прямого контакту з водою або паром), а щоб цей ефект посилити, сировину часто покривають воском, що надає йому додатковий захист;

— пробкове покриття має відчутний звуко- та теплоізолюючий ефект;

— матеріал довговічний, і буде служити вірою та правдою десятки років практично без слідів для себе (збереже свої властивості та зовнішній вигляд);

— покриття не накопичує пил, а також стійке до навантаження, відновлюючи свою структуру одразу після того, як вплив деформуючого чинника припинить свою дію;

— пробкове дерево не горить, що дозволяє віднести його до пожежобезпечних матеріалів.

Також пробкова деревина щільна, завдяки чому зможе приховати незначні дефекти на стіні чи підлозі. Хоча у покриття є і незначні недоліки. Наприклад, монтаж своїми руками складний та важкий процес. Саме тому для цієї роботи зазвичай наймають професіоналів. Але це не є причиною відмовлятись від такого якісного та багатогранного покриття, яке може стати справжньою окрасою для квартири чи приватного будинку. До того ж доволі практичною.

Як пробковий матеріал використовується для декору стін та підлоги

Використання пробкового дерева для декору стін стало мейн-стрімом кількох останніх років, і продовжує набирати популярності. Цим матеріалом можливо обробити практично будь-яку кімнату. Наприклад, дитячу, вітальню, кухню. Його можна використовувати навіть у ванній кімнаті. Як саме цей матеріал буде використовуватись залежить від ваших смаків та вподобань.

Наприклад, можна використовувати спеціальні шпалери. Це найпростіший варіант, як оформити стіну. Ці шпалери продаються у вигляді звичайних рулонів, які повинні кріпитись на спеціальну клейову основу. Шпалери цього типу доволі важкі, тому клеїти їх потрібно по особливій технології, використовуючи клей, який здатен витримати таку вагу.

Також можна використовувати настінні панелі. Їх виготовляють з крихт та шпону. Таке полотно часто використовується для приміщень з високою вологістю. Наприклад панелі можна установити навіть у ванній кімнаті.

Суцільна стіна пробкового матеріалу також часто зустрічається в інтер'єрі. Завдяки своїй натуральній фактурі цей матеріал дуже гармонійно вписується в будь-який простір. Будь-який формат покриття прекрасно доповнить дизайн вітальні, спальні, кухні чи ванної. Обмежень практично немає, адже матеріал вологостійкий.

Обробка підлоги за допомогою цього матеріалу також популярний крок для незвичного дизайну. Наприклад можна використати велике полотно, яке не вимагає особливого кріплення. Коли елементи поєднані, вони виглядатимуть, як монолітне полотно без стиків. Також можуть використовуватись дошки, плитка і т.п. Ці деталі кріпляться за допомогою клею, що дозволяє матеріалу надійно зафіксувати себе на поверхні.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також