Продати авто швидко і дорого

1812 0

Ми у соцмережах:

Продати авто швидко і дорого

Найпростіший спосіб продати авто, яке було в користуванні — сфотографувати його з усіх боків і виставити на кількох спеціалізованих сайтах з автопродажів з перерахуванням технічних характеристик та описом стану автомобіля. Там можна подивитися й інші оголошення, щоб з'ясувати приблизну вартість свого авто. На цьому етапі слід взяти до уваги, що професійні перекупники спеціально пропонують авто за заниженою ціною, щоб збити інших продавців автомобілів з пантелику. Тому при оцінці свого авто краще зробити кілька дзвінків для перевірки реальності оголошень продавців-конкурентів.

Відразу після розміщення оголошення почнуть надходити пропозиції від перекупників продати авто дешевше. Так, під час експерименту, проведеного журналістами, за ВАЗ запропонували $6 тис. замість $6,5 заявлених, "Ланос" оцінили в $3,8 тис. замість $4,5, а Opel запропонували продати за $6,5 замість $7,5, які просив власник. Запропоновані таким чином ціни варто розглядати як "дно" — при торзі з іншими покупцями опускатися нижче немає сенсу. Реальні покупці почнуть телефонувати лише через дві-три години після розміщення оголошень, запитуючи про те, де можна подивитися авто і чи продавець не проти відвідати СТО для діагностики. Погоджуйтеся на це тоді, якщо покупець готовий платити за послуги СТО і зробить це до того, як майстер приступить до огляду авто. Крім того, під виглядом покупців часто ховаються перекупники, які пропонують поїхати на СТО, де працюють їхні знайомі. Майстри в процесі діагностики придумують поломки, що дає привід для торгу. Тому потрібно добре знати реальний технічний стан свого автомобіля.

Альтернативні варіанти продажу

Обмін з доплатою. Для тих автолюбителів, які не хочуть витрачати час на продаж свого авто, а машина продається лише для того, щоб купити іншу, практично всі автодилери пропонують послугу Trade In. Її суть в тому, що автовласник приїжджає в салон, вибирає нове авто, а старе здає на комісійний майданчик. Там його оцінюють і на цю суму роблять знижку на новий автомобіль. Крім того, дилери допомагають зняти авто з обліку й оформити всі документи. У результаті стати законним власником нового авто і позбутися від старого можна буквально за кілька годин. Якщо не вистачило грошей для доплати, можна на місці отримати кредит — у салонах є менеджери банків. На жаль, сума оцінки зазвичай на 15-20% нижча, ніж за автомобіль можна одержати на ринку. На розбирання. Якщо в авто є серйозні технічні неполадки, у власника завжди є можливість віддати його на розбирання. Якщо мова йде про авто виробництва СНД, то за металобрухт можна виручити близько $500 — інших варіантів позбавлення від такого автомобіля просто немає. У випадку з іномаркою автовласники часто вчиняють хитро — замовляють з-за кордону такий же автомобіль, але нерозмитнений, і міняють у нього елементи кузова з VIN-кодом на зняті зі свого авто. Наприклад, якби продаваний нами Opel Astra був битий, то можна було б купити такий же в Німеччині за $2,5 тис. Ще $1,5 тис. коштує доставка його в Україну (з урахуванням хабарів на митниці), а за $500 умільці на розбиранні готові поворожити з номерами кузова. Хоча в кінцевому підсумку ціна не дуже відрізняється від вартості такого ж в Україні, але зекономлені $1,5-2 тис. — теж гроші. Крім того, можна продати окремо документи на авто ($500-1 тис.) і окремо його на металобрухт ($500-600). Під викуп. Часто автовласникам пропонують продати авто за дорученням з розстрочкою до року. Якщо мова йде про знайомих, то сенс у такій угоді є. А от з чужими людьми краще не ризикувати: якщо новий власник розіб'є автомобіль, то може відмовитися виплачувати решту боргу.

У яких випадках торг недоречний

Реальні покупці авто, що було в користуванні, — люди, які вже були або є автовласниками і, відповідно, знайомі з цінами на ремонт і обслуговування автомобіля, а також з тим, які недоліки є критичними. Загальноприйнято спеціально завищувати в оголошеннях ціну на таку суму, щоб потім скинути її в процесі торгу. Нижче наводимо поширені недоліки авто, за які покупець просить знижку, а також аргументи для продавця про те, чому ця знижка не буде значною. Зовнішній вигляд. Відколи й подряпини видно неозброєним оком, але, як кажуть, "на швидкість не впливають", тому не можуть служити підставою для знижки більше $100. Ходова. Повністю перебрати ходову практично будь-якого авто вартістю до $10 тис. коштує $400-700. Якщо проблема лише з деякими деталями підвіски, наприклад, амортизаторами або сайлентблоками, то можна скинути ще $100. Двигун. Якщо двигун не димить і розвиває достатню потужність, то про торг не може бути й мови. На регулювання й обслуговування (наприклад, заміну ременя ГРМ) можна скинути до $50.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також