Продавали зі слідчих ізоляторів Запоріжжя та Рівного неіснуючі генератори і цигарки

907 0

Ми у соцмережах:

Продавали зі слідчих ізоляторів Запоріжжя та Рівного неіснуючі генератори і цигарки

Кіберполіція викрила шахраїв.

35-річного чоловіка викрили співробітники кіберполіції Запоріжжя спільно зі слідчими відділу поліції №2 Запорізького районного управління поліції, оперативниками Держустанови «Запорізький слідчий ізолятор» та працівниками Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту.

Зловмисник на платформах оголошень пропонував постачання генераторів з-за кордону. Умовою була повна або часткова передплата, яку він отримував на підконтрольні банківські рахунки. Щойно покупці переказували гроші – фігурант припиняв з ними контакт і не виконував взятих на себе зобов'язань. У такий спосіб він привласнив близько 100 тисяч гривень. Протиправною діяльністю чоловік займався, перебуваючи під вартою за вчинення майнових злочинів. В установі виконання покарань правоохоронці провели обшук та вилучили мобільний телефон.

Зловмиснику оголосили підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Аналогічну схему шахрайства викрили працівники кіберполіції Рівненщини. Там група зловмисників, перебуваючи у СІЗО, ошукала громадян на продажі неіснуючих табачних виробів.

Кіберполіція рекомендує громадянам обирати лише перевірені ресурси для онлайн-шопінгу та надати перевагу післяплаті покупок, аби не стати жертвами подібних схем. Департамент кіберполіції закликає не повідомляти стороннім дані банківських карт, особливо термін дії та CVV-код.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також