«Продавець» гуманітарної допомоги з Рівного планував втекти за кордон

1647 0

Ми у соцмережах:

«Продавець» гуманітарної допомоги з Рівного планував втекти за кордон

51-річний рівнянин разом зі спільниками створили кілька благодійних фондів для ведення незаконного бізнесу.

Як повідомляють поліцейські,  вони безплатно отримували й завозили з-за кордону товари першої необхідності й військову амуніцію для осіб, які постраждали від збройної агресії, чи потреб ЗСУ, а потім  — продавали. 

Дев'ятьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру і вони перебували під вартою, а 51-річний рівнянин — переховувався від органів досудового розслідування понад 4 місяці.

Наприкінці грудня правоохоронці встановили місце знаходження підозрюваного. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 060 180 гривень, яку родичі зловмисника внесли у той же день.

Закордонний паспорт підозрюваного поліцейські вилучили у вересні під час обшуку.

Однак, за отриманою працівниками управління стратегічних розслідувань інформацією, фігурант кримінального провадження 16 січня подав заяву на виготовлення закордонного та українського паспортів, зазначивши в установі, що особисті документи начебто втратив.

Поліцейські встановили, що 24 січня він отримав документи та вже планував нову втечу.

Учора суд арештував 51-річного рівнянина, але тепер без права внесення застави. Тож понад мільйон гривень застави перерахували на ЗСУ.

Читайте також: Поліція розшукує рівнянина, який продавав військову амуніцію


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також