Продовжують боротися проти заводу біля Рівного, який вважають небезпечним

11367 0

Ми у соцмережах:

Продовжують боротися проти заводу біля Рівного, який вважають небезпечним

Захисники природи подали касаційну скаргу до Верховного Суду України.

 Як повідомляє «Екоклуб», вона стосується деревообробного підприємства «Кроноспан» у Городку.

Вони вимагають скасувати позитивний висновок на будівництво підприємства, який видав Департамент екології та природних ресурсів Рівненської ОДА. Цей висновок активісти називають «незаконним».

1 липня Рівненський окружний адміністративний суд скасував позитивний висновок з оцінки впливу на довкілля (ОВД) деревообробного заводу «Кроноспан», що будують у селі Городок.

- Інформація про рівні впливу забрудників на межі санітарно-захисної та житлової забудови може свідчити про маніпулювання розрахунками, щоб створити враження про безпечність планованої діяльності. А розрахунок ризику розвитку хвороб не провели згідно з методичними рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України, – говорить Віталій Кітовський, адвокат Екоклубу.

Представники заводу не погодилися з висновком Рівненського окружного адміністративного суду. Тож адвокати підприємства оскаржували рішення у Восьмому апеляційному адміністративному суді.

- Інвестиції, підвищення економічного рівня регіону, створення нових робочих місць – вкрай важливі, особливо під час повномасштабної війни. Проте здоров’я людей та довкілля не повинні страждати від економічних амбіцій інвесторів. На прикладі цієї судової кампанії ми побачили: попри неправдивість даних у звіті з ОВД та судове залякування громадськості, Кроноспан отримує позитивний висновок, а в результаті – і дозвіл на будівництво. Ми прагнемо, щоб майбутні підприємства, фабрики, заводи відповідально ставилися до виконання Закону та не ставили під загрозу життя людей, - говорить координаторка проєктів «Екоклубу» Наталія Холодова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також