Продукти для розрідження крові

653 0

Ми у соцмережах:

Продукти для розрідження крові

Густа кров призводить до утворення тромбів. Тому бажано частіше вживати продукти, які її розріджують.

Імбир. Речовина гінгерол, яку містить цей продукт, з'єднується з кислотами, перешкоджаючи злипанню тромбоцитів. Завдяки цьому густа кров стає рідшою. Крім того, імбир має властивість знижувати рівень цукру в крові, що теж створює ефект профілактики її згущення. Але вживання імбиру необхідно узгоджувати з лікарем, оскільки він впливає на серцевий ритм.

Часник. При прийомі лікарських препаратів — антикоагулянтів вживання часнику протипоказано, що пов'язано з його здатністю розріджувати кров. Це обумовлено його антиоксидантною дією. Регулярно з'їдаючи один-два зубчики часнику, можна істотно зменшити ймовірність утворення тромбів.

Ягоди. Полуниця, аґрус, журавлина, малина, вишня мають високий рівень саліцилової кислоти, яка розріджує густу кров.

Кориця. Її активна речовина кумарин є природним антикоагулянтом. До того ж спеція сприяє зниженню цукру в крові. Але зловживати нею не можна, в тому числі через небезпеку для печінки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також