У спеку організму потрібно менше їжі, отож необхідно переглянути свій звичайний раціон харчування, оскільки трапляються проблеми з органами травлення.
У спекотну пору краще відмовитися від жирної і важкої їжі. Не забувайте про фрукти, тим більше що влітку їх дуже багато.
Огірки
— На 90% складаються з води, також цей овоч багатий на кальцій, вітамін С і мінеральні солі.
— Їжте огірки просто так, або додавайте їх у окрошку, готуйте освіжаючі лимонади та овочеві салати з оливковою олією.
Ківі
— У ньому багато вітаміну С.
— Якщо є проблеми із тиском чи серцебиттям, додавайте до свого раціону, він буде регулятором цих проблем.
Малина
— Не лише знижує жар і виводить з організму токсини, а й чудово вгамовує спрагу, покращує травлення.
Свіжа зелень
— Кладезь вітамінів та мінералів.
— Додаючи її до салатів та інших страв отримуємо фолієву кислоту, яка необхідна для росту червоних кров'яних тілець.
Віддавайте перевагу мінеральним водам і зеленому чаю. У сильну спеку непотрібно змушувати себе їсти через силу