Професію рибовода опановують тепер жінки

820 0

Ми у соцмережах:

 Професію рибовода опановують тепер жінки

За сім місяців навчання за професією «Рибовод (кваліфікований робітник)» безробітні з Рівненщини, Львівщини та Волині здобули потужний арсенал знань, який знадобиться їм у подальшій роботі.

За сім місяців навчання на базі Млинівського навчального відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості безробітні з Рівненщини, Львівщини та Волині здобули потужний арсенал знань, який знадобиться їм у подальшій роботі. Державна ж кваліфікаційна атестація слухачів у зв'язку з карантинними обмеженнями відбулася в он-лайн режимі, розповіла Голосу України  Діна МАЗУРКЕВИЧ, фахівець Рівненського центру профтехосвіти Державної служби зайнятості..

У групі серед чоловіків навчалася й Олена Баєчко з Рівного. Вона обрала професію рибовода, бо бачить перспективу риборозведення, знає і розуміє живу природу. Практичні навички Олена разом з одногрупниками здобувала у Горохівському рибогосподарстві на Волині.

За словами педагогів, яскраво проявив себе Павло Буцик з міста Броди. Слухач не лише здобув відмінну теоретичну підготовку, а й проявив професійний запал, активність, ініціативу під час виробничої практики на ПП "Саган". Роботодавець, директор рибогосподарства Петро Лаврін задоволений кваліфікацією рибовода та надав офіційне робоче місце випускнику.

Завідувач Млинівського навчального відділення Анатолій Смалько відзначає і волинянина Сергія Янюка: "Слухач має власний став і давно займається рибництвом. У досвідченого рибовода була мета -- здобути якомога більше теоретичних знань, адже практичний досвід він має чималий".

Важливо, що професійне навчання дало новий поштовх у роботі підприємливого господаря, відкрило нові аспекти ефективного розведення, утримання та догляду за рибою, а отже -- і нові джерела прибутку.

Свій власний досвід слухачі-рибоводи закріпили на діючих рибогосподарствах під час виробничої практики. Там же планують і працювати.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також