Професор Рівненської медичної академії Михайло Дем‘янчук визнав, що брав хабар, та буде під домашнім арештом

3262 0

Ми у соцмережах:

«Чи визнаєте провину? Чи каєтеся? Чи буде співпрацювати зі слідством?», – запитав адвокат підозрюваного Володимир Цуняк. На всі питання викладач відповів «так»

Сьогодні у Рівненському міському суді професорові та викладачеві Рівненської медичної академії Михайлові Дем’янчуку обрали запобіжний захід. Він буде під домашнім арештом у нічний час – від 21-ї вечора до 6-ї ранку – майже два місяці: від 16 липня до 12 вересня.

4 Влада повідомляє: суддя Кристина Даш’ян постановила тримати Дем’янчука під нічним домашнім арештом, бо він визнав свою провину й розкаявся. А його адвокат Володимир Цуняк, крім цього, звернув увагу, що в Дем’янчука хронічна бронхіальна астма.

Прокурор обласної прокуратури Олександр Пузирко та слідчий Головного управління Національної поліції Віктор Скворцов не заперечували проти нічного домашнього арешту.

Дем’янчука підозрюють у прийнятті неправомірної вигоди у великому розмірі або вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (частина третя статті 368-ї Кримінального кодексу).

Покарання за цією статтею – позбавлення волі від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, з конфіскацією майна.

Михайло Дем’янчук відмовився відповісти на питання журналістами стосовно своєї справи.

Нагадаємо, 14 липня Михайла Дем’янчука затримали після отримання 33 тисяч гривень хабаря. Викладач систематично вимагав хабарі з абітурієнтів за сприяння у вступі на державну форму навчання. Правоохоронці встановлюють інших причетних до злочину людей.

Читайте також: Професора Рівненської медичної академії затримали на хабарі – вимагав 33 тис грн за вступ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також