Професор Віктор Кунах: сорокарічне дослідження адаптогенів – фітопрепаратів, які захищають нас від стресу та підвищують імунітет

611 0

Ми у соцмережах:

Професор Віктор Кунах: сорокарічне дослідження адаптогенів   – фітопрепаратів, які захищають нас від стресу та підвищують імунітет

У 80-х роках ХХ століття професор Віктор Анатолійович Кунах з Інституту молекулярної біології і генетики НАН України розпочав роботу з унгернією Віктора – досить рідкісною рослиною, що має унікальні лікувальні властивості. Ним була розроблена інноваційна біотехнологія напрацювання екологічно чистої сировини із цієї рослини для випуску біологічно активних добавок.

Тоді ж професор Кунах почав співпрацювати з Владиславом Музикою – науковцем-генетиком, який працював у Москві.

З часом шляхи двох учених розійшлися. Віктор Анатолійович продовжував досліджувати унгернію в Києві, удосконалювати її лікувально-оздоровчі  властивості, а Владислав Іванович у Москві зосередився на клінічних дослідженнях, на виробництві дієтичних добавок на основі біомаси цієї унікальної лікарської рослини. Згодом він почав випускати дієтичну добавку з комерційною назвою «Влаірин», а через деякий час з’явився і новий препарат на основі унгернії Віктора – «Кантепарин».

Фітопрепарати на основі унгернії Віктора продаються вже майже 30 років, і не лише в Росії, а й в Україні. Ці дієтичні добавки мають властивості універсального біорегулятора. Як свідчать результати досліджень Владислава Музики, ці добавки синхронізують роботу головного мозку з іншими органами організму людини.

Нещодавно до досліджень рослин із протистресовою, імуномодулювальною та загальностимулювальною дією у відділі професора Кунаха були залучені медики і фармакологи. Спільними зусиллями був розроблений оригінальний фітокомплекс з адаптогенними властивостями – ВІКТОРІН.

До складу ВІКТОРІНУ входять адаптогенні рослини – женьшень та радіола рожева. Їх біологічно активні речовини сприяють загальному зміцненню організму при сезонних застудних захворюваннях, підвищенню імунітету, покращенню самопочуття при хронічній втомі і фізичних перенавантаженнях, стабілізації функціонального стану нервової системи під час підвищеної нервової збудливості, зменшенню психоемоційного напруження та діють, як м’яке заспокійливе.

Женьшень та радіола рожева входять до фармакопеї України, вони є ліками.

На фото: Віктор Анатолійович Кунах – доктор біологічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України, завідувач відділу генетики клітинних популяцій Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Премії ім. В. Я. Юр’єва НАН України, Премії ім. М. Г. Холодного НАН України та Премії ім. С. М. Гершензона НАН України.У 2019 році професор Віктор Кунах став одним із засновників Науково-виробничого центру фітопрепаратів «ДОБРАДІЯ» – організації, яка об’єднала науку і бізнес та сприяє комерціалізації інноваційних наукових розробок.

Рослинний комплекс «ВІКТОРІН» захищає від застуд, допомагає відновитися після тяжких хвороб, бореться зі стресом та втомою. Це інноваційна розробка вчених Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, які мають 40-річний досвід роботи з адаптогенними рослинами, що підвищують стійкість організму до різноманітних стресів.

ВІКТОРІН стимулює імунітет, підвищує опірність організму до інфекцій, що є дуже актуальним під час пандемій та сезонних застудних захворювань. Цей фітопрепарат зменшує шанс захворіти або полегшує перебіг хвороби, якщо людина вже захворіла, є ефективним імуномодулятором для відновлення імунної системи під час одужання після важких захворювань, зокрема після COVID-19.

До того ж, ВІКТОРІН сприяє підвищенню тонусу та життєдіяльності організму, поліпшує працездатність (фізичну і психічну), зменшує ознаки загальної слабкості та втоми. Саме тому його рекомендують приймати після стресу, переохолодження, фізичної перевтоми. Також цей препарат підвищує опірність організму до несприятливих екологічних чинників (промислові забруднення, вихлопні гази, випромінювання).

Така багатогранна дія ВІКТОРІНУ зумовлена його складом. Він містить лікарські рослини-адаптогени – родiолу рожеву і женьшень, які поєднують загальнотонізувальний ефект з адаптаційними властивостями, та унікальний компонент – унгернію Віктора, що чинить загальнозміцнювальну дію.

Завдяки такому поєднанню складових рослинної сировини ВІКТОРІН має винятковий збалансований вміст біологічно активних речовин, які забезпечують широкий спектр фармакологічної активності.

ВІКТОРІН рекомендовано вживати:

♦ як адаптогенний засіб для зменшення втоми, тривожності, оксидативного стресу;

♦ як імуномодулювальний і протимікробний засіб;

♦ для нормалізації артеріального тиску, покращення судинної функції та циркуляції крові, роботи серця, ліпідного профілю;

♦ як антиоксидантний засіб при атеросклерозі, хворобі Альцгеймера, прискореному старінні тощо;

♦ як протизапальний засіб при діабеті ІІ типу, артриті, кардіоваскуліті, бронхіті, запаленні легень та інших захворюваннях, патогенез яких повʼязаний із запаленням.

Ознайомитися з докладною інформацією про ВІКТОРІН та замовити цей фітопрепарат можна на сторінці https://dobradija.com/products/viktorin.

професор Сергій Ярмолюк,
Громадська спілка   НВЦ фітопрепаратів «ДОБРАДІЯ»
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також