Профільне навчання — з наступного року

1823 0

Ми у соцмережах:

Профільне навчання — з наступного року

Освітяни хочуть з наступного року дозволити учням старших класів обирати, які вони бажають вивчати предмети. Схоже, не люблять міністри нинішнього уряду навідуватися в гості на Рівненщину. Лише нещодавно замість очікуваного міністра аграрної політики на презентацію виробництва біодизельного пального на Здолбунівщину приїхав його заступник.

Схоже, не люблять міністри нинішнього уряду навідуватися в гості на Рівненщину. Лише нещодавно замість очікуваного міністра аграрної політики на презентацію виробництва біодизельного пального на Здолбунівщину приїхав його заступник. А кілька днів тому замість міністра освіти Івана Вакарчука, до приїзду якого чиновники ретельно готувалися, Рівне зустрічало знову ж таки заступника — Павла Полянського, який і розповів, як з наступного року в Україні почнуть впроваджувати «профільне навчання» для учнів старших класів. — У 2010 році українська школа переходить на нову систему навчання, — розповів Павло Полянський. — Відтак у 10-11-12 класах повинні більше вивчати ті предмети, до яких у дитини є нахили і з якими вона пов’язує свій майбутній фах. Але треба ще вирішити багато питань, як, наприклад, де створювати опорні школи, яким чином довозити до них дітей, як підвищити кваліфікацію вчителів та інші. Принаймні Рівненщина до профільного навчання готова недостатньо, каже начальник обласного управління освіти Іван Вєтров. — У містах легше вирішувати питання здобуття профільної освіти, — зауважив пан Вєтров. — Бо є відповідна інфраструктура. Натомість у районах створюються освітні округи. Освітній округ покликаний створити мережу загальноосвітніх закладів, де, наприклад, в одній школі можна буде отримати освіту за основним філологічним напрямом, в іншій — математичним. Нині на РІвненщині створено 116 освітніх округів. Однак залишається проблемою те, що у школах не вистачає обладнання, лабораторного інвентарю та профільних підручників. Заступник міністра освіти також відвідав Володимирецький, Острозький та Сарненський райони. А щоб погодувати посадовця та інших учасників делегації, як розповіли в одній з районних шкіл, з вчителів збирали гроші. Близько 150 гривень з кожної школи. Втім, цю інформацію чиновники з облдержадміністрації категорично заперечили.

Денис БУЛГАК.

Коментар Іван Вєтров, начальник головного управління освіти Рівненської облдержадміністрації: — Гроші на годування заступника міністра ніхто у школах не збирав, бо в цьому немає жодної потреби. І такого доручення ніхто не давав. Бо ті учасники делегації, які приїхали в область, мають свої відрядні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також