Прогнози курсу долара на 2023 рік

1099 0

Ми у соцмережах:

Прогнози курсу долара на 2023 рік

За останній рік американська валюта зросла по відношенню до інших світових валют на 16%. Саме тому долар використовують, щоб зберегти власні кошти та попередити інфляцію.

Чому американський долар найстабільніша валюта?

Останнім часом у США також спостерігаються деякі проблеми в економіці, які почалися ще за часів ковіду. Найцікавіше, що по відношенню до інших світових валют, долар буде продовжувати зростати до кінця першого кварталу 2023 року. Це можливо через слабкість євро, що спровокована напливом біженців з України, а також економічною кризою, через недостатню кількість газових ресурсів та енергетики.

Українці завжди сприймали валюту як чудовий спосіб збереження власних коштів під час серйозних економічних потрясінь. Доведено, що з початком війни українська гривня здешевшала на 40%, а долара Житомир сягнув в обмінниках 41 гривні. Не дивлячись на постійні ракетні удари по енергетичній інфраструктурі, курс долара залишається більш-менш стабільним та майже не коливається. Але чи варто вкладати всі гроші саме в долари, чи можливо потрібно придивитися до інших світових валют?

Що буде з курсом долара найближчим часом?

Українці нічого гарного не чекають і думають, що за наступні три місяці гривня знову впаде, а курс валют у Житомирі стане ще вищим. Такої ж думки бізнесмени, які планують, що до середини 2023 року курс долара може підвищитися до 42 грн. Якщо вірити макропрогнозам урядових каналів, то до кінця 2023 року вартість одного долара може сягти 50 грн.

Чи здорожчає долар у 2023 році:

  • Підвищення курсу провокують прийняті рішення у кабінеті міністрів, які планують збільшити витрати держбюджету на 187 мільярдів гривень.
  • Нажаль тиск на українську гривню не зменшується, а зростає, що провокує збільшення вартості іноземних валют.
  • Українська економіка повністю залежить від емісії, а також міжнародних вливань від європейських країн.

Експерти вважають, що варто прислухатися до рекомендацій і купувати долари саме зараз. Найдешевше купувати долари саме в банках, проте кількість валюти суттєво коригує НБУ. Влітку була повністю заборонена реалізація валюти клієнтам банків через каси. Зараз через касу продається лише надлишок валюти, якої буває зовсім мало. Спеціалісти рекомендують тримати у доларах 40% власних коштів. Проте не лише долар потребує уваги від людей, які бажають захистити власні активи. Деяких українців може зацікавити курс злотого Житомир, адже значна кількість іноземних валют непогано показали себе під час економічної кризи та війни в Україні. Варто оминати стороною євро, через його нестабільність.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також