Проїзд біля музею у Рівному — не для авто

2455 0

Ми у соцмережах:

Проїзд біля музею у Рівному — не для авто

На вулиці Драгоманова у Рівному є коротенький відрізок, яким роками користуються тільки пішоходи — від воріт краєзнавчого музею до світлофора на Замковій. З одного боку дорогу перекриває шлагбаум, з іншого стоять бетонні блоки. Перехожих це влаштовує, і вони не хочуть нічого змінювати.

Однак рівнянин Тарас Вахнюк нещодавно подав електронну петицію міському голові Олександру Третяку, де просить не відкривати для руху автомобілів цю ділянку, «оскільки вона є історичною, багато людей там прогулюється, а діти ходять через неї в школу», та ще й «зберігає екологічність і цілісність паркової зони Лебединка».

Якщо в когось є заперечення, то логічно, що десь має бути й причина. Звідки ж взялася така інформація? Чиновники в один голос заявляють, що про плани відкрити проїзд їм наразі невідомо. Принаймні про це не чули ані в департаменті інфраструктури та благоустрою, ані в міському управлінні архітектури та містобудування. Так само і транспортники.

Василь Сливка, начальник міського управління транспорту:

— Щодо відкриття проїзду по Драгоманова, то перед мною ніхто такого завдання не ставив. Замкова, звісно, буває перевантажена автомобілями. Але чи допомогло би відкриття проїзду, важко сказати, бо це питання не вивчав. Та це й все одно не проїзд на Соборну, щоб помітно вплинути на рух у місті.

Олександр Булига, директор обласного краєзнавчого музею:

— Перекриття цієї ділянки ініціював ще Гурій Бухало, який у 1996–2006 роках був депутатом міської ради Рівного. Це було потрібно, щоб вібрації від руху автомобільного транспорту не руйнували будівлю музею, яка є пам’яткою архітектури національного значення. І тоді міська влада це підтримала. На мою думку, так воно і має залишитися. До того ж, цією уже пішохідною дорогою постійно користуються відвідувачі музею та парку, туристи, діти. Тут спокійно і безпечно.

Шлагбаум біля музею ненадовго піднімали лише у серпні 2016-го — через дорожні роботи. Тоді газовики міняли труби на сусідніх вулицях 24 Серпня та Степана Бандери. Проїзд тимчасово відкрили, щоб водіям було легше дістатися речового ринку та центру міста. Відтоді про відкриття руху автомобілів у тому місці більше не йшлося. Схоже, так воно найближчим часом і залишиться.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також