Проїзд біля музею у Рівному відкриють для всіх?

1115 0

Ми у соцмережах:

Проїзд біля музею у Рівному відкриють для всіх?

У місті поновили список перешкод, які варто демонтувати, щоб не заважали вільному руху транспорту у місті, насамперед — спецслужбам. Як приклад, можна навести нещодавню ситуацію у дворі багатоповерхівки на вулиці Василя Червонія. Там мешканці наставили «клумби» із старих шин, щоб водії не залишали авто на асфальті. Натомість нашкодили самі собі: у сусіда ледве квартира не згоріла, бо рятувальникам довелося терміново шукати інший шлях, як об’їхати саморобні бар’єри.

Рятувальники нарахували 16 таких місць у різних частинах Рівного — це паркувальні бар’єри, шлагбауми, стовпчики та навіть ворота. Перевірити їх доручать мунварті, а якщо власники не демонтують самостійно, то потім знесуть примусово. Однак особливий інтерес з переліку становлять дві перешкоди на Лебединці: шлагбаум біля краєзнавчого музею на вулиці Драгоманова та бетонні блоки на перетині з вул. Замковою, що за кількадесят метрів звідти. Якщо їх демонтують, виходить, цей проїзд біля музею стане вільним?

Василь Сливка, начальник міського управління транспорту та зв’язку:

— Питання щодо відкриття проїзду біля музею ще не розглядалося на координаційній раді з питань безпеки руху чи деінде. Такого рішення наразі немає. В принципі, то було би непогано. Але як це розвантажить вулиці і, зокрема, центр міста, мають всі разом думати — в першу чергу поліція.

Та якщо водії будуть тільки «за» відкриття проїзду, музейники цьому не зрадіють — переживають, як вібрації від руху транспорту вплинуть на історичну будівлю, якій уже минуло 180 років.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також