Проїзд до Басового Кута подорожчає на гривню

1641 0

Ми у соцмережах:

Проїзд до Басового Кута подорожчає на гривню

Щороку у травні в Рівному розпочинає роботу дитяча залізниця — потягом їдуть і діти, і дорослі уздовж Усті — від станції біля ринку Дикого до «Озерної». Та коли розпочнеться новий сезон цього разу, залежатиме від рішення Львівської залізниці. Втім, потяг з розмальованими вагонами уже напоготові.

Наталія Сєркова, керує дитячою залізницею у Рівному:

— Активно готуємося до відкриття. Звісно, хотілося би розпочати сезон уже 6 травня, але мусимо дочекатися дозволу зі Львова, саме від цього залежатиме, коли буде офіційне відкриття сезону і чи ми взагалі відкриємося цього року - попередньо, відкриття заплановане на 1 червня, до Дня захисту дітей. Так само їхнє рішення впливає на ціни на квитки. Якщо минулого року дитячий квиток в один бік коштував 14 гривень, а дорослий — 21, то в новому сезоні може бути 15 та 23 гривні відповідно. Вихованці нашого гуртка юних залізничників дуже скучили за пасажирами, у нас займається майже три сотні дітей. Хтось перевірятиме квитки, хтось подаватиме сигнал машиністу. Звісно, з міркувань безпеки не будемо залучати до роботи одразу усіх дітей — на випадок тривоги маємо іти з ними до найближчого укриття. Тому ставитимемо до 30–40 учнів на зміну.

До речі, чимало наших хлопців та дівчат потім пов’язують своє життя із залізницею. Наприклад, уже другий рік машиністом тепловоза на дитячій залізниці працює наш випускник, що загалом має 15 років стажу — прийшов до нашого гуртка, коли йому було всього 10 років! Так полюбив цю професію, що після школи одразу пішов в училище. Працює у Здолбунівському депо, а на період роботи дитячої залізниці — у нас, і вже сам навчає дітей. Він уже знає цей тепловоз краще, ніж деякі фахівці, які приходять з великої залізниці, бо виріс тут.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також