Проїзд до фабрики цукерок розсварив Хомка і депутатів

2613 1

Ми у соцмережах:

Проїзд до фабрики цукерок розсварив Хомка і депутатів

У Рівному планують побудувати нову дорогу — до кондитерської фабрики на вулиці Хмільній. До кондфабрики зараз вантажівки їдуть по вулиці Межовій — вона надто вузька, та й люди уже давно нарікають, що від руху транспорту усе трясеться в будинках. Коли ж збудують нову дорогу, то вона, оминаючи вулицю Межову, сполучить Дворецьку із Хмільною.

Частина землі, де має проходити нова дорога, належала двом приватним власникам — Роману Корсаку і Івану Мельнику. Однак цю проблему вдалося вирішити — міський голова переконав їх у тому, щоб відмовились від частини своєї землі, близько 4 соток, на користь міста. Взамін було обіцяно по майже 10 соток у районі вулиці Скрипника. Але цю домовленість міськрада не підтримала — прийнявши добровільну відмову від землі, взамін нічого не виділили. Міський голова, розізлившись, пообіцяв порозвішувати на вулиці Межовій прізвища депутатів, які проголосували проти.

Святослав Стельмащук, член земельної комісії:

— Нам спочатку розповідали, що люди добровільно відмовилися від своєї землі. Однак потім з’явилися проекти рішення про виділення їм землі в іншому районі міста. Такий обмін нерівноцінний. Ніхто ні про які кулуарні домовленості не знав. Із ким ті люди домовлялися, то хай ідуть та з’ясовують. Їхня відмова від землі була добровільною. Будівництво того проїзду не коштує 20 соток землі в масиві на вулиці Скрипника. Там землю виділяють лише сім’ям загиблих воїнів АТО.

Олександр Довжаниця, член бюджетної комісії:

— Місту вигідніше викупити ту землю. За найдорожчою ціною вона обійдеться нам у кілька тисяч доларів, а повноцінна земельна ділянка на вулиці Скрипника коштуватиме у десять разів дорожче.

Володимир Лапюк, заступник начальника міського управління ЖКГ:

— Будувати нову дорогу ми розпочнемо лише тоді, коли міськрада виділить фінансування. Тоді й замовлятимемо проект будівництва нової дороги та капітального ремонту вулиць Хмільної та Межової.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також