Прокачати тіло повністю: про які м’язи забувають?

555 0

Ми у соцмережах:

Прокачати тіло повністю: про які м’язи забувають?

Помилки у фітнесі та прокачуванні м’язів зустрічаються не лише у новачків. Деякі тренери та спортсмени також можуть приділяти менше уваги або зовсім ігнорувати деякі частини свого тіла. Однак для цього треба дізнатися більше про анатомію та структуру власного організму.

М’язи тазового дна

Ця вправа корисна для жінок та чоловіків. Окрім безпосереднього зміцнення м’язової тканини, під час тренування (частіше вони представлені як вправи Кегеля для цієї групи м’язів) користь отримують інші частини тіла. Наприклад, завдяки комплексу фізичних вправ Кегеля можна:

♦ зменшити ризики захворювання прямої кишки;

♦ покращити регуляцію статевої функції;

♦ виконувати профілактику захворювань сечостатевої системи.

Загалом ця система вправ була націлена на жінок як гімнастика для розв’язання проблем, що пов’язані з гінекологією. Але сьогодні треба повністю працювати над своїм тілом. Детальніше можна дізнатися в EVA Blog.

Великий грудний м'яз

Про це частіше забувають жінки. Адже стереотипно вважається, що жим лежачи — це прерогатива брутальних чоловіків. Вправи, які впливають на грудні м'язи, необхідні всім. В першу чергу це поліпшує фізичний стан і зміцнює хребет, покращуючи поставу. У жіночому організмі присутня мала кількість тестостерону, який міг би вплинути на видозміни форми грудей.

Поперечний м'яз живота

Саме цей м'яз відповідає за ідеальний стан преса. Найчастіше про нього забувають, коли тренуються вдома. Знаходиться він глибоко, тому традиційні скручування не дозволяють нормально попрацювати.

В основному тут можна вплинути на м'яз, якщо стояти довго в планці. Допомагають і тазові нахили, причому в кожній із поз необхідно завмирати на 10 секунд.

Трапецієподібні м'язи

Знаходиться м'яз на задній стороні шиї та спини. Складається зазвичай з трьох шарів тканини, але під час тренувань багато хто опрацьовує тільки верхню частину. При повноцінному тренуванні на цю групу м'язів можна значною мірою полегшити свої робочі будні в офісі. Оскільки можна побороти головний біль і напругу в цій частині тіла.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також