Прохідний просять зменшити

1726 0

Ми у соцмережах:

Прохідний просять зменшити

Результати цьогорічного ЗНО розчарували ректорів місцевих університетів. Прохідних 140 балів із англійської мови та математики, які є профільними предметами на багатьох факультетах, не набрали близько 40% цьогорічних вступників.

Олександр Фінчук

Випускник Березнівської гімназії Олександр Фінчук увійшов у півсотню абітурієнтів, які цього року набрали максимальну кількість балів із двох предметів ЗНО. Хлопець на 200 балів написав фізику та математику. Історію та хімію — на близько 190. Олександр мріє вступити на фізичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка або ж у Київську політехніку
— У нас чи не в кожному університеті іноземна філологія є, тож хто на неї цього року вступатиме, якщо мало хто написав англійську на 140 балів? — скаржиться ректор Рівненського державного гуманітарного університету Руслан Постоловський. — Хоч бери та й закривай цілий факультет! Ректори університетів сподіваються, що Міністерство освіти зменшить прохідний бал, аби навчальні заклади принаймні могли набрати студентів на бюджетні місця. Про платну форму навчання вже навіть не згадують. До слова, не всі на Рівненщині можуть нарікати на незадовільні результати з англійської. Школа №15 Рівного та Рівненський обласний ліцей вже похвалилися, що їхні випускники отримали по 200 балів з цього предмета. Максимум також отримав з української мови випускник Рівненської української гімназії. А випускник Березнівської гімназії увійшов у півсотню абітурієнтів, які отримали максимальні бали з двох предметів. Зазначимо, що 600 балів цього року в Україні набрали п'ять осіб.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також