Прокуратура довідалась з новин про те, що діється в Держгеокадастрі

1140 0

Ми у соцмережах:

Прокуратура довідалась з новин про те, що діється в Держгеокадастрі

Прокуратурою Рівненської області області розпочато кримінальне провадження за фактами, висвітленими в засобах масової інформації, щодо можливого одержання неправомірної вигоди посадовими особами ГУ Держгеокадастру у Рівненській області.

Сьогодні прокуратурою області за результатами проведеного моніторингу в засобах масової інформації розпочато кримінальне провадження за фактами можливого одержання посадовими особами Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області неправомірної вигоди за зміну цільового призначення земельних ділянок, розташованих на території області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінальгого Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Крім того, прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні від 17 жовтня за фактами зловживання посадовими особами Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області своїм службовим становищем при розпоряджанні земельними ділянками сільськогосподарського призначення, розташованими на території області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 статті 364 Кримінального Кодексу України.

Здійснення досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях доручено слідчим поліції, якими на даний час проводяться всі необхідні та можливі слідчі дії. Хід досудового розслідування у цих кримінальних провадженнях перебуває на постійному контролі прокуратури області.

Нагадаємо, що 11 листопада Урядовий портал повідомив, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відсторонив від виконання обов‘язків першого заступника начальника Держгеокадастру у Рівненській області Сергія Дубича за озвучені факти корупції у відомстві. Також глава уряду доручив провести перевірку дій Сергія Дубича.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також