Прокуратура хоче забрати в недобросовісного орендаря земельну ділянку

1335 0

Ми у соцмережах:

Прокуратура хоче забрати в недобросовісного орендаря земельну ділянку

Десять років тому приватний підприємець Микола Кулаков почав орендувати майже 30 соток землі у Деражненській сільській раді.

Він займається переробкою деревини та продає її до Польщі, а на орендованій ділянці має власну пилораму.
За словами Миколи Кулакова, орендний договір був підписаний на 25 років, проте нещодавно, 13 липня, від прокуратури надійшла позовна заява про розірвання цього договору.

– Прокуратура зацікавлена відібрати цю землю, аби продати її власникам маршруток під гаражі. Вона пояснює це тим, що таке рішення на благо громади, - розповідає пан Микола. – Я й сам хотів би купити цю ділянку, але не зараз, з часом. В цьому є позитив, бо платив би податки, були б робочі місця для селян. Окрім того, деревину експортую за кордон, то в країну буде надходити валюта, що теж добре. Проте в прокуратурі мені розповідають, що для того, аби придбати землю, потрібно розірвати цей договір і переукласти його заново. Тоді після переоцінки орендна плата становитиме близько 2 тисяч доларів за місяць.

Голова Деражненської ОТГ Олександр Пустовіт розповідає, що землю в приватного підприємця хочуть забрати через те, що він платив за оренду нерегулярно.


У прес-службі прокуратури Рівненської області підтвердили, що єдиною причиною, чому вони хочуть повернути землю у власність Деражненської ОТГ, є те, що орендар не виконував умови договору та упродовж двох років не сплачував орендну плату.

 Крім того, прокуратура не є уповноваженим органом розпоряджатись земельними ділянками, а принципово реагує на порушення земельного законодавства, від кого б вони не виходили, та вживає відповідних заходів, аби відновити законність.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також