Прокуратура хоче знести Сен-Тропе

7593 0

Ми у соцмережах:

Прокуратура хоче знести Сен-Тропе

Схоже, цього літа відпочивальники уже не зможуть покупатися в популярному містечку за 12 км від Рівного — на базі «Сен-Тропе» поблизу села Олександрія. Як вважають місцеві прокурори, існує вона там незаконно. Бо землю та воду ще 2012-го передавали в оренду під рибне господарство, натомість з’явився пляж, альтанки та відпочинкова зона. Є порушення чи немає — нехай з’ясовують слідчі. Цікаво лише, чому ж тоді так пізно похопилися, аж через кілька років?

Оксана Жужельська, речниця обласної прокуратури:

— Рівненська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Рівненської області з позовом в інтересах держави в особі Олександрійської сільської ради до приватного товариства про розірвання договорів оренди земельної ділянки та водного об’єкта, їхнє повернення, а також знесення самовільно побудованих будівель. Так, встановлено, що у 2012 році райдержадміністрація передала в оренду на 49 років приватному товариству майже 90 га земель водного фонду для рибогосподарських потреб. Проте орендар, в порушення умов договору, звів на вказаній ділянці базу відпочинку, порушивши при цьому ще низку заборон. Зокрема, забудував прибережну смугу та облаштував пляж в охоронній зоні газопроводу. Крім того, усі будівлі на земельній ділянці зведено без жодних дозвільних документів. Зважаючи на ці обставини, прокуратура і звернулась до суду.

Андрій Ботвінчук, власник бази відпочинку:

Мене самого дивує, чому раптом прокуратура почала вимагати знесення. Адже база працює уже стільки років, і за цей час до нас ніхто претензій не висував. Не думаю, що причиною є конкуренти, адже ми ні з ким не сварилися і на конфлікт не йшли. Невже хтось думає, що ми тут заробляємо мільйони? Насправді останні три роки база без особливих прибутків, мало не в збиток, витрати перекривали за рахунок інших проєктів. Просто люди уже звикли до цього місця, приїжджають відпочити цілими родинами.

Цього літа ми планували організувати відпочинковий табір, але ця ситуація — як грім з ясного неба! Тепер уже думаємо, що принципово не будемо відкривати базу. Однозначно готові захищати свою позицію у суді, адже впевнені у своїй правоті. Якщо там і були якісь порушення, що ще потрібно довести, то невже ми не зможемо їх усунути? По той бік водойми набудовано чимало приватних будиночків, які належать відомим у місті людям. Чому ж до них претензій не висувають?

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також