Прокуратура оскаржила вирок шахраю з Сарн, який збирав кошти на лікування онкохворої неіснуючої дитини

666 0

Ми у соцмережах:

Прокуратура оскаржила вирок шахраю з Сарн, який збирав кошти на лікування онкохворої неіснуючої дитини

Прокурори Сарненської окружної прокуратури у суді довели вину жителя цього ж району Максима Антончика у шахрайстві, направленому на заволодіння коштами благодійної допомоги.

Під час досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів, на основі яких прокурор довів, що на початку цього року 24-річний обвинувачений створив фейкову сторінку особи в соціальній мережі Facebook, де опублікував оголошення про збір коштів на лікування неіснуючої дитини із онкологічним захворюванням, вказавши при цьому номер свого банківського карткового рахунку.  Від небайдужих людей на цю картку він отримав переказів на суму 37 тисяч 755 гривень. Гроші чоловік знімав із банкоматів у Сарнах і використовував для власних потреб.

Вироком Сарненського районного суду обвинуваченого визнано винним та призначено покарання -  3 роки і 1 місяць позбавлення волі з конфіскацією майна. Сторона захисту, не погоджуючись із таким рішенням, наразі оскаржує його в апеляційному суді.

Рівненська обласна прокуратура повідомляє: з початку року, за процесуального керівництва органів прокуратури Рівненщини до судів скеровано вже 5 обвинувальних актів щодо злочинів, пов’язаних із незаконним використанням з метою отримання прибутку гуманітарної та безоплатної допомоги, а також благодійних пожертв. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також