Прокуратура відсудила земельну ділянку

1269 0

Ми у соцмережах:

Прокуратура відсудила земельну ділянку

За результатами розгляду позову Здолбунівської місцевої прокуратури Господарським судом Рівненської області зобов’язано приватне підприємство повернути Гощанській селищній раді земельну ділянку вартістю 700 тис. грн

Ще 30 липня 2009 року між приватним підприємством та селищною радою було укладено договір оренди землі, відповідно до якого орган місцевого самоврядування надав підприємству у строкове платне користування у термін до 3 липня 2014 року земельну ділянку площею 0,4741 га.

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила, у подальшому договір оренди землі сторонами не продовжувався. Разом з тим, приватним підприємством, всупереч вимог земельного законодавства, земельну ділянку власнику не повернуто. Внаслідок таких незаконних дій орендаря, орган місцевого самоврядування тривалий час був позбавлений можливості розпоряджатися земельною ділянкою, зокрема передавати її в користування іншим особам та отримувати орендну плату.

З метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про повернення земельної ділянки площею 0,4741 га вартістю 700 тис. грн.

 

 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також