Прокуратура захистила Гостинний дім XVIII століття

758 0

Ми у соцмережах:

Прокуратура захистила Гостинний дім XVIII століття

Тепер, завдяки прокуратурі, Корецька міська рада укладе охоронний договір на місцеву пам’ятку архітектури.

Прокурорами встановлено, що на території Корця знаходиться пам’ятка архітектури місцевого значення – будинок Гостинного дому XVIII ст., яка взята на державний облік рішенням виконкому на той час Ровенської обласної ради депутатів трудящих ще у 1969 році, однак охоронний договір з управлінням культури обласної державної адміністрації до цього часу не укладено.

Пам’ятка місцевого значення, перебуває без належного захисту від пошкодження, руйнування або знищення, що свідчить про необхідність вжиття відповідних заходів.

Укладення охоронного договору встановлює гарантії збереження пам`ятки культурної спадщини, враховує її цінність, особливості та стан. Тому прокурори і звернулися до суду із відповідним позовом.

Рівненська обласна прокуратура повідомляє: збереження культурної спадщини є важливим напрямом гуманітарної політики держави. Культурна спадщина є найпотужнішою складовою формування української ідентичності, яку намагається знищити країна-терорист. Саме тому ефективне збереження, відновлення і відповідне використання культурної спадщини з метою передання її майбутнім поколінням є одним із головних завдань держави у сфері культури.  

Рівненський окружний адміністративний судй задоволив позов керівника Здолбунівської окружної прокуратури про зобов’язання укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також