Прокурор контролює особисто

1745 0

Ми у соцмережах:

Прокурор контролює особисто

У четвер прокурор області Микола Голомша провів прес-конференцію, під час якої довірливо поділився з журналістами про хід розслідування деяких кримінальних справ.

Зерно попсували зумисне? Працівники районних прокуратур області перевіряли стан збереження зерна із держкомрезерву та торгівлі ним. — За виявленими недоліками порушено 10 кримінальних справ, — повідомив прокурор Рівенської області Микола Голомша. Пан прокурор навів конкретні приклади: на ВАТ «Острозьке хлібоприймальне підприємство» зіпсували 503 тонни ячменю, на Рівенській реалбазі хлібопродуктів — 709 тис. 499 тонн ячменю кормового. Фактів продажу зерна із держкомрезерву за кордон виявлено не було.

Причиною вбивств стають дармоїдство та горілка Із 17 зареєстрованих цього року вбивств — всі розкриті, стверджує Микола Голомша. Причиною більшості з них, на думку пана прокурора, були дармоїдство та горілка.

Справа Бублика побувала в Генпрокуратурі Справа про замах на життя рівенського підприємця Андрія Бублика, якого невідомі поранили ще торік, побувала на вивченні в Генеральній прокуратурі й вже звідти повернулась у прокуратуру області. — Шанси на її розкриття є, проте не сприяє цьому сам потерпілий, — заявив прокурор області.

Крадіжку з квартири Сергія Луценка не розкрито Майже рік тому злодії обікрали оселю першого секретаря Рівенського міськкому Соціалістичної партії і водночас редактора газети «Рівенський діалог» Сергія Луценка. Забрали звідти два комп’ютери, де було чимало важливої інформації про вибори, телевізор, факс, порізали на дрібні шматки телефонні дроти у квартирі, фактично залишивши без засобів зв’язку. — Міліція зловмисників досі не знайшла, не визнала мене потерпілим, не повідомила, як йде розслідування і чи взагалі воно йде, — поскаржився п.Луценко прокурору області. Микола Голомша пообіцяв цю справу взяти під особистий контроль.

Арешти мають бути винятковими заходами Із ста відсотків справ під час обрання міри запобіжного заходу в 50 — в нашій області застосовують випускання з-під варти. — Трапляється, коли слідчі бездумно затримують людей, тримають їх у слідчих ізоляторах, не проводять тривалий час слідчих дій. Арешти повинні бути винятковими засобами, коли підозрюваний може вплинути на хід розслідування або перешкодити йому, — вважає прокурор Микола Голомша. Він переконаний, що коли людина має сім’ю, постійне місце проживання, її не обов’язково брати під варту на період розслідування, а цілком достатньо підписки про невиїзд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також