Прокурор не переконав суддів у тому, що двох волинян треба відправити у колонію на 10 років

1649 0

Ми у соцмережах:

Прокурор не переконав суддів у тому, що двох волинян треба відправити у колонію на 10 років

Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області суду щодо двох братів, котрі чинили опір та погрожували застосуванням насильства щодо працівників правоохоронного органу.

Братів Олександра і Назарія, суд визнав винуватими кожного за двома статтями Кримінального кодексу України: в опорі працівникові правоохоронного органу та погроіа застосуванню насильства щодо правників правоохоронного органу. За першою статтею чоловікам присудили рік, за другою – два роки ув’язнення. Остаточне покарання за сукупністю злочинів суд призначив Олександру – два роки  позбавлення волі на строк 2 роки, а Назару – 3 роки позбавлення волі, визнавши його винуватим у незаконному поводженні зі зброєю. Суд звільнив кожного від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки.  

Під час судового розгляду з’ясувалося, що 28 вересня 2017 року двоє братів, які є жителями м. Луцька, 32-річний Олександр та 26-річним Назар, не пустили до квартири співробітників управління захисту економіки у Волинській області, коли ті прибули  з ухвалою суду на обшук. Погрожуючи зброєю, а змусили залишити їх під’їзд будинку, захопивши в заручники одного з правоохоронців

Згодом після приїзду адвоката правоохоронці все ж таки провели санкціонований обшук. У результаті у квартирі вилучено бурштин, верстати для його обробки, комп’ютер, мобільні телефони, набої та гроші. Також поліцейські вилучили карабін та пістолет травматичної дії "Форт-12 РМ", якими мешканці квартири погрожували правоохоронцям.

А предметом розгляду в Рівненському апеляційному суді стала апеляційні скарга прокурора, який просив скасувати вирок Луцького міськрайонного суду скасувати й ухвалити новий, яким чоловіків визнати винними у захопленні працівника правоохоронного органу як заручника та  призначити їм остаточне покарання – 10 років  позбавлення.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що залишаючи вирок місцевого суду без змін, апеляційну скаргу прокурора — без задоволення, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ  виходила з того, що сторона обвинувачення не навела ні в апеляційній скарзі, ні під час апеляційного розгляду, жодного обгрунтування щодо неправильної перекваліфікації місцевим судом дій обвинувачених. Також прокурор не зміг пояснити,  чому призначене обвинуваченим покарання, на його думку, є невідповідним особам обвинувачених внаслідок м’якості. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також