Прокурор з Дубровиці отримав догану

2407 0

Ми у соцмережах:

Прокурор з Дубровиці отримав догану

Начальника Дубровицького відділу Сарненської окружної прокуратури Вадима Мичку визнали винним у неналежному виконанні службових обов’язків. З висновком комісії він погодився і наголосив, що недоліки стали наслідком надмірного навантаженням по службі.

У 2019-2021 роках прокурор здійснював процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях, в тому числі щодо незаконного видобутку бурштину, а також клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру
Обвинувальні акти після затвердження надходили до суду в середньому через три місяці. Суд ці справи закрив, тому що обвинувальні акти надійшли після завершення строку досудового слідства. Скаргу на прокурора подав його обласний керівник,  повідомляє Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів.

Мичка пояснив комісії недоліки великим навантаженням, бо з 2020 року його було призначено старшим групи прокурорів у понад 600 провадженнях,  і він підтримував публічне обвинувачення у понад 100 провадженнях. В одному випадку обвинувальний акт з додатками зберігався в сейфі поміж інших документів та був помилково там залишений, як такий, що вже надісланий до суду.

Прокурор повністю визнав, що не проконтролював ситуацію. Запевнив, що вжив заходів, щоб такого не траплялося у майбутньому.

Комісія з’ясувала, що по двох із трьох випадків порушення однорічний строк для накладення дисциплінарного стягнення вже сплинув, отож прокурора вдалося притягнути тільки за один випадок порушення. Йому призначили догану.

 

Нагадаємо, Вадим Мичка в органах прокуратури працює з липня 2012 року. З 25 жовтня 2021 року і до теперішнього часу обіймає посаду начальника Дубровицького відділу Сарненської окружної прокуратури. Присягу працівника прокуратури прийняв 14 червня 2013 року. З положеннями Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів ознайомився 18 травня 2017 року. Вадим Мичка характеризувався позитивно та дисциплінарних стягнень не мав.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також