Прокурори міряли плитку, яку клали ще за Третяка

3222 0

Ми у соцмережах:

На фото Олександр Третяк з чиновниками перевіряє покладену бруківку

Прокуратура викликає до суду керівника фірми «АРТ-БРУК» Віталія Федоришина. Саме з цією компанією був підписаний договір на укладання тротуарної плитки на тридцяти вулицях Рівного. Йому інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам. Директор був відповідальною особою під час ремонту тротуарів торік та не перевірив, чи виконані роботи відповідають обсягу, що вказаний у актах виконаних будівельних робіт.

Зокрема, в документах вказано, що відремонтовано тротуари на вулицях Кавказькій, 16 Липня та Симона Петлюри. Насправді ж роботи там не було виконано. Через це бюджет Рівного зазнав збитків у 600 тисяч гривень. Але прокуратура уточнила, що керівник будівельної компанії опиратися не став та ще під час слідства відшкодував цю суму.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Після перевірки прокуратура виставила претензії підряднику, який виконував замовлення. Розбіжність виникла у тому, що кількість покладеної бруківки не відповідала тій кількості, яка була вказана у документах. Тобто місто заплатило більше коштів, ніж потрібно. Така невідповідність виникла під час математичних розрахунків. Але завдяки правоохоронцям це вчасно виявили.

Таке трапляється, що виникають помилки у документах. Від цього ніхто не застрахований. Підрядник компенсував усі невідповідності. Хоч у нас ніколи й не було сумнівів у його чесності. Адже з будь ким договори на виконання робіт не укладають.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також