Прокурори Рівненщини оголосили про підозру 56 депутатам Держдуми Росії

1033 0

Ми у соцмережах:

Прокурори Рівненщини оголосили про підозру 56 депутатам Держдуми Росії

За дорученням генерального прокурора Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

В межах цього кримінального провадження повідомлено про підозру 56 депутатам Державної думи Російської Федерації.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури повідомила: за даними досудового розслідування ці особи вчинили цілий комплекс взаємоузгоджених умисних дій, спрямованих на зміну меж території України, в порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Зокрема, 15 лютого 2022 депутати проголосували за звернення до президента росії про визнання незалежності так званих ДНР і ЛНР, а 22 лютого – за проєкти федеральних законів про ратифікацію Договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і так званими ДНР та ЛНР.

Пізніше, в тому числі і на підставі результатів цих голосувань, російські війська почали широкомасштабний наступ на територію України.

Наразі суд видав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування. Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 56 депутатів Держдуми РФ оголошено у міжнародний розшук. Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Рівненській області.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також