Пропонують здати зброю

1370 0

Ми у соцмережах:

Пропонують здати зброю

На території Рівненської області розпочався місячник добровільної здачі зброї. До 30 квітня до поліції можна добровільно здати зброю, вибухові матеріали та спеціальні засоби, які зберігаються без відповідних документів.

Традиційно, головною метою заходів є протидія незаконному розповсюдженню зброї та боєприпасів, а також профілактика злочинів, пов’язаних із їх використанням.

Стаття 263 Кримінального Кодексу України передбачає відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу, караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

За чотири дні зазначених заходів до районного відділення поліції місцеві мешканці здали чотири одиниці зброї, повідомив начальник Рівненського районного відділення поліції Володимир Рой. — Це три газових перероблених пістолети, 250 набоїв та мисливську гладкоствольну рушницю,

Здати зброю чи боєприпаси можна до найближчого відділення поліції, незалежно від місця проживання, або зателефонувавши за номером «102». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також